Injectie mase plastice - masini de injectie - Plastics Bavaria

Aplicaţii injecţie multicomponent - Krauss Maffei

Descriere generală

De la primele maşini din 1963 şi până în prezent, domeniul de activitate a fost şi este în contiună creştere, astfel încât astăzi sunt foarte multe oferte pentru aplicaţii multicomponent. Tehnologia a devenit tot mai sofisticată şi piaţa s-a dezvoltat dinamic. Multitudinea de posibilităţi oferite producătorilor, designerilor şi inginerilor au dus la fabricarea acestor maşini.

Maşinile Multicomponent au o forţă de închidere cuprinsă între 650 şi 54000 kN.

Unele avantaje ale injecţiei multicomponent sunt:

  • mai mare libertate de design
  • costuri reduse în ceea ce priveşte montarea şi materialele
  • funcţionalitate îmbunătăţită
  • Aplicatii

Aceste maşini oferă posibilitatea combinării diferitelor materiale. Combinaţii ca termoplaste cu cauciuc sau LSR nu mai constituie o problemă:

Tehnica multicomponent oferă o gamă largă de procedee:

  • Aplicatii

injecţie compusă: două sau mai multe materiale sunt injectate şi unite etanş una de cealaltă. Geometria cavităţii este schimbată înainte de fiecare secvenţă de injectare. De exemplu: faruri spate, unelte pentru casă şi grădină, periuţe de dinţi, carcase cu etanşări incorporate.

  • Aplicatii

injecţie sandwich: două sau mai multe materiale sunt injectate succesiv sau simultan. Geometria cavităţii rămâne neschimbată. De exemplu: mânere cu un miez tare şi cu o suprafaţă moale, produse cu un miez din material reciclat şi o suprafaţă din material virgin.

  • Aplicatii
injecţie în strat: un produs (care trebuie să îndeplinească anumite cerinţe) este învelit cu un alt material. De exemplu: airbagurile, piese căptuşite.

  • Aplicatii

injecţie montare: este un proces similar cu cel al injecţiei compuse, dar se folosesc materiale ca HDPE/PS. De exemplu: figurine de jucărie, carcase electrice cu învelitori de protecţie deja montate:.

Matriţa

În tehnica multicomponent există multe tehnici alternative pentru matriţă. Care tehnică este mai bună pentru fiecare situaţie în parte, depinde de numărul de piese şi de geometria produsului. Deseori costurile totale ale utilizării unei tehnologii pot fi reduse simţitor printr-o modificare minoră adusă designului produsului.

Cheia succesului o constituie o cooperare strânsă între cei care lucrează la dezvoltarea produselor, cei care construiesc matriţa şi cei care construiesc maşina. De aceea Krauss-Maffei vă stă la dispoziţie cu o ofertă vastă de opţiuni.

Tehnică de închidere separare

Spaţiul alocat primului material care urmează a fi injectat, este îngrădit de un perete. După ce primul material care a fost injectat se răceşte, peretele despărţitor este ridicat, dând voie celui de al doilea material să pătrundă în spaţiul respectiv.

Avantaj: investiţii minime în matriţă şi în maşină
Limitare: porducţie mică

Exemplu: carcase cu garnitură de etanşare laterală:

Aplicatii Aplicatii Aplicatii

Tehnica de transfer

Primul material care urmează a fi injectat este transportat manual sau cu ajutorul unui robot în cavitatea celui de-al doilea component.

Avantaj: o mare libertate în ceea ce priveşte designul articolului
Limitare: dificultatea dimensionării cavităţii celui de-al doilea component pentru a permite strâmtarea în timpul transferului.

Exemplu: mânere colorate şi elemente de decor.

Aplicatii Aplicatii

Tehnica de indexare a plăcilor

Primul material ce urmează a fi injectat se află pe un element al matriţei (ex. Miez) care este mişcat înainte prin sistemul de ejecţie. Elementul matriţei este apoi mişcat în jurul axei din mijlocul maşinii şi se află după retragerea aruncătorului în cavitate, pentru următorul proces de injecţie.

Avantaj: investiţie mică de capital, mişcare rapidă
Limitare: este nevoie de un mecanism suplimentar de scoatere

Exemplu: mânerele de la motociclete.

Aplicatii Aplicatii

Mese rotative

După ce primul material a fost injectat, jumătatea matriţei este răsucită 180° sau 120°, până când prima formă obţinută se află în cavitate, pentru ca al doilea component să poată fi injectat.

Avantaj: producţie ridicată

Limitare: costuri suplimentare pentru sistemul de mese rotative.

Aplicatii Aplicatii

Maşină Opticolor cu mese rotative şi patru unităţi de injecţie:

Aplicatii

Configuraţia maşinilor

Design-urile diferite ale matriţei şi diferitele proceduri de injectare determină poziţia agregatului suplimentar. Cele mai des întâlnite variante ale agregatului sunt următoarele:

- vertical
- poziţia "în cârcă"
- pe partea opusă operatorului
- etaje

Pe lângă aceste variante există şi altele, cum ar fi de exemplu: prin combinaţia mai multor agregate. Krauss-Maffei oferă soluţii cu până la 7 unităţi de injecţie. De asemenea sunt posibile şi variante care să aibă unităţi de injecţie paralele. Foarte multe variante oferă o a doua unitate de injecţie montată în spatele platanului mobil.

A doua unitate de injecţie montată vertical (CZ-HV)

Aplicatii Aplicatii Aplicatii

Această soluţie oferă o combinaţie extrem de simplă, întâlnită de obicei la maşinile mici. Această unitate verticală măreşte înălţimea maşinii şi acest lucru nu este tot timpul posibil la maşinile mari.

Avantaje:

- construcţie simplă
- suprafaţa de montare rămâne neschimbată
- se poate injecta în planuri separate

se poate completa ulterior cu un dispozitiv suplimentar

A doua unitate de injecţie în poziţia "în cârcă"(CZ)

Aplicatii Aplicatii Aplicatii Aplicatii

Combinaţia a două unităţi de injecţie în poziţie „în cârcă”, una peste cealaltă oferă multe avantaje:

- maşină compactă, fără o schimbare radicală a înălţimii acesteia
- nu se îngrădeşte cu nimic montarea matriţei
- nu se îngrădeşte cu nimic montarea de periferice, în special cea a roboţilor
- nu se modifică cu nimic suprafaţa de fixare
- foarte potrivită pentru utilizarea în spaţii septice
- accesul la cea de a doua unitate se face uşor, de la nivelul halei
- se poate întrebuinţa la aplicaţii ca 1C de la 650 până la 18000kN

A doua unitate de injecţie montată pe partea opusă operatorului (CL)

Aplicatii Aplicatii Aplicatii Aplicatii Aplicatii

Această combinaţie este relativ complexă şi necesită mult spaţiu. De obicei se foloseşte atunci când trebuie injectat în planuri separate sau în jumătatea mobilă a matriţei.

Avantaje:

- Poziţia de turnare este variabilă
- Se poate completa ulterior cu un dispozitiv suplimentar
- A doua unitate poate avea orice mărime

Tehnica etajelor

Aplicatii Aplicatii

Acest procedeu devine din ce în ce mai folosit, datorită avantajelor pe care le oferă. A doua unitate de injecţie este montată în spatele platanului mobil şi injectează prin el. Ambele unităţi de injecţie se află pe axul longitudinal al maşinii.

Maşinile cu o forţă de închidere de până la 16000 kN sunt echipate cu o unitate hidraulică pentru a muta secţiunea centrală a matriţei. La maşinile mai mari, secţiunea centrală a matriţei nu mişcă orizontal, vertical, ci se roteşte pe orizontală.

Avantaje:

- ambele etaje pot fi injectate angussoptimiert
- materiale diferite în ambele etaje
- întrebuinţare ideală a forţei de închidere
- reduce suprafaţa necesară montării
- face posibilă injecţie - compresie la mai multe părţi componente
- măreşte capacitatea de răcire a miezului matriţei

Echipamente suplimentare

Datorită multitudinii de tehnologii multicomponent, sunt necesare în funcţie de aplicaţia dorită, echipamente suplimentare diferite:

Mese verticale

Aplicatii

Maşinile cu o forţă de închidere de până la 200 kN sunt echipate cu mese verticale. Acestea pot fi completate ulterior cu un dispozitiv suplimentar. Maşinile mari sunt prevăzute datorită dimensiunilor matriţei cu mese vertical incorporate.

Mesele verticale diferă în multe privinţe:

- diametrul
- diferite medii (apă, ulei, aer)
- tipul şi locaţia diferitelor medii
- poziţionarea Auswerferbohrungen
- acţionare (hidraulică/electrică)

Rotirea plăcilor indexante

Acţionarea pentru o unei plăci indexante este adesea integrată în matriţă şi este controlată hidraulic ca şi un miez. Anumite echipamente care au o arie mare de utilizare, pot fi de asemenea incluse.

Procesul sandwich

La această metodă, fluxurile de material sunt unite înainte de intrarea în canalul de injecţie. Acest lucru se poate efectua cu ajutorul unei duze sandwich, care se montează între matriţă şi platanul fix. Această duză conţine toate elementele de comandă ale fluxului de material şi poate fi montată/demontată în funcţie de cerinţe.

Camerele sterile

Pentru camerele sterile se alege de obicei ca ambele unităţi de injecţie să fie din aceeaşi direcţie, astfel încât doar jumătate de maşină este introdusă în această cameră. Reduce semnificativ dimensiunea camerei sterile deoarece doar unitatea de inchidere cu matrita se afla in yona sterila iar unitatea de injectie si restul masinii se afla in afara, liber accesului.

Integrarea canalelor de răcire in masa rotativa

Liniile cu agent de răcire care trec prin masa rotativă verticală sunt foarte solicitate şi astfel condiţionarea apei de răcire asigură o lungă perioadă de viaţă pentru elementele de conectare. Apa este astfel curăţată de toate elementele corozive şi abrazive. Condiţionarea necesită filtre şi un tratament special.

Software special

Pentru funcţionarea matriţelor sunt necesare anumite programe:

- comanda alterantivă a miezurilor
- pornirea circuitului doar cu un component
- comanda duzelor tip sandwich
- comanda plăcilor index
- comanda plăcilor de separare
- comanda mesei rotative verticale
- comanda în cascadă pentru canale calde

Realizarea acestor produse necesită o tehnică deosebită a matriţei, cu o influenţă ridicată asupra maşinilor de injecţie. Din acest motiv, cei de la Krauss-Maffei au continuat să facă inovaţii în ceea ce priveşte maşinile de injecţie. Gama largă de maşini cu performanţe ridicate, i-au situat pe primele locuri în ceea ce priveşte această tehnică inovativă.

Aceste maşini multicomponent pot fi foarte uşor completate ulterior cu dispozitive suplimenatre. Întreţinerea acestor maşini este relativ simplă, deoarece corespunde cu întreţinerea maşinilor standard.

Pentru mai multe detalii vizitati: www.kraussmaffei.com