Injectie mase plastice - masini de injectie - Plastics Bavaria

Maşini injecţie mase plastice seria AX - Krauss Maffei

Descriere generală

Maşinile de injecţie total electrice seria AX folosesc un design simplu şi sunt bazate pe conceptul de închidere cu genunchi. Mașinile au fost sistematic îmbunătăţite din punct de vedere tehnic pentru un nivel ridicat de performanță și consum redus de energie, acoperind în acelaşi timp un larg spectru de producţie.

Caracteristicile seriei de mașini AX:

- genunchi în 5 puncte
- platan mobil cu căi de rulare precise fixate pe un şasiu stabil
- deschidere maximă între coloane şi spaţiu mare de fixare a matriţei
- buffer store – cu funcţie: transformă tensiunea de alimenatre în curent continuu (cu separare de reţea). Condensatoarele ajută la stabilizarea tensiunii şi stochează energia recuperată de la frânare.
- convertizor Siemens
- acţionări complet electrice pentru înaltă repetabilitate şi eficienţă energetică
- şnecuri fiabile şi torpilă din largul spectru de produse KraussMaffei pentru procesarea unei largi game de produse şi asigurarea unui material topit de excelentă calitate
- unitate de control de înaltă precizie MC5 cu Varan bus
- robot linear LRX integrat complet pentru a realiza o celulă compactă de producţie

Maşinile din această gamă oferă:

- productivitate ridicată cu un consum redus
- transmisie optimă de forţă/cursă
- amprentă la sol redusă
- operare uşoară fără erori
- pretabilitate pentru o variată paletă de aplicaţii standard

AX

Opțiuni suplimentare pentru perfomanță și flexibilitate AX:

- tehnologie de acţionare cu servomotor optimizat
- reducere cu 10% a consumului de energie
- tehnologie de conversie, asigură conectarea la orice sursă de energie pe glob
- convertori răciţi cu apă (tip HT11)

Transmisia de înaltă precizie, pe curea, cu funcţionare lină permite mişcarea lentă a maselor şi reduce totodată consumul de energie. Convertori cu senzori de scurgere şi răcire cu apă (tip HT11) facilitează utilizarea în medii închise deoarece apa elimină căldura.

Unitatea de închidere

Concept îmbunătăţit de închidere pentru eficienţă mărită.

Puncte de pivotare/îmbinare optimizate şi o mişcare puternică a şurubului cu bile asigură o transmisie precisă de forţă şi închidere şi deschidere rapidă.

AX

Sistemul autolubrifiant central automată asigură miscări line ale genunchilor în orice moment. Chiar şi cu un motor cu putere relativ scazută generează viteze şi forţe mari.

- o forţă de închidere de la 500 kN până la 3.500kN
- cantitate material injectat de la 12 la 1.126 grame (PS)

Economisirea de energie este una dintre trăsăturile cheie ale maşinilor AX, care a fost atinsă prin optimizarea sistemului cu dublu genunchi în 5 puncte de îmbinare/fixare. Garantează o excelentă dinamică a maşinii şi consum scăzut de energie datorită conversiei optime a forţei/cursei.

Conceptul de acţionare pentru AX include servomotoare de înaltă precizie, conversie optimă de forţă/cursă şi sistem de operare mecanic cu momente de inerţie scăzute. Acest concept garantează atingerea ţelului de producţie cu cel mai mic consum de energie posibil.

Ghidaj al platanelor generos dimensionat pentru înaltă precizie

- platanul mobil este susţinut de patru ghidaje lineare care asigură paralelismul platanelor şi evită înclinarea acestora.
- platanul fix şi cel mobil au un suport şi placă de adaptare pe care este fixată matriţa, conform metodei elementelor finite (FEM-finite element method). Acest sistem asigură o rigiditate mărită şi distribuţie a forţei pe toată suprafaţa platanului. Rezultatul este o închidere ideală indiferent de greutatea matriţei.

AX

Închiderea se face urmând cu atenţie conturul matriţei ceea ce asigură o perioadă mai lungă de funcţionare a matriţei.
Căile de rulare precise sunt autolubrifiate central pentru o întreţinere mai uşoară.

Tehnologia de rulmenţi pe bile reduce rezistenţa de fricţiune cu 80% în comparaţie cu ghidaje convenţionale. Astfel nu este întreruptă repetabilitatea procesului, nu este afectată calitatea pieselor la finalul unui ciclu de producţie şi nu există fluctuaţii ale consumului scăzut de energie.

Sistemul de siguranţă al matriţei

Coloanele nu au contact cu platanul, funcţia lor este de a transfera forţa în matriţe.
Fără contaminarea cu lubrifiant, zona matriţei rămâne curată. Structura compusă a platanelor – suport şi placă de adaptare - facilitează posibilitatea de a avea diferite modele de găurire , diferite tipuri şi mărimi de filet.

Unitatea de injecţie

Seria AX oferă:

- injecţie eficientă şi repetabilitate
- sistem de operare mecanic cu momente de inerţie scăzute
- productivitate maximă cu un consum minim
- măsurare directă a presiunii de injecţie
- precizie integrată – unitatea de injecţie

Cursa de injecţie este ghidată de servomotoare de înaltă precizie. Motoarele reacţionează cu precizie extremă iar sistemul de control menţine parametrii setaţi pentru un proces cu toleranţe foarte mici. Presiunea de injecţie, unul dintre cei mai importanţi parametri de proces sunt măsuraţi direct folosind un senzor de rezoluţie înaltă. Valoarea presiunii reale de injecţie este transmisă sistemului de control ca şi valoare absolută ceea ce asigură transparenţa completă a procesului.

AX

Unităţile de injecţie AX pot fi configurate cu o gamă largă de sisteme de plastifiere – interschimbabile cu cele ale seriilor EX şi CX.

Conceptul de acţionare pentru AX include servomotoare de înaltă precizie, conversie optimă de forţă/cursă şi sistem de operare mecanic cu momente de inerţie scăzute. Acest concept garantează atingerea ţelului de producţie cu cel mai mic consum de energie posibil.

Unitatea de plastifiere retractabilă şi clapa de vizitare a duzei uşurează monitorizarea şi întreţinerea tuturor componentelor cheie ale maşinii AX.

AX

Sisteme de acţionare şi control

Concept inteligent de acţionare – acţionare electrică cu servomotoare capabile să stocheze energia recuperată de la frânare. Circuite buffer intermediare generos dimensionate echilibrează fluxuri mari de curent recuperate de la regenerare şi îl reintegrează în sistem. Această soluţie reduce consumul de energie cu până la 10%. Parametrii pentru sistemul de închidere matriţă pot fi setaţi în până la 16 profile.

Modele de piese

Automotive Electrice/Electronice Casnice şi "do it yourself" Jucării

AX

AX

AX

AX

Redefinirea eficienţei costurilor

- performanţă mărită, consum scăzut de energie
- productivitate mărită cu efort redus
- operaţiuni uşoare, fără erori
- amprenta la sol redusă – oferă spaţiu pentru mai multe maşini
- tehnologie avansată la preţuri extrem de competitive

 

Pentru mai multe detalii vizitati: www.kraussmaffei.com