Injectie mase plastice - masini de injectie - Plastics Bavaria

Dozatoare centralizate

 

Un sistem centralizat de stocare, alimentare, uscare, dozare ofera substantiale beneficii procesatorilor de mase plastice. Alimentarea automata prin vacuum protejeaza calitatea materialului, elimina pierderile si imbunatateste costurile de productie.

Motan Motan

Sistemele de alimentare centralizata Motan permit beneficiarului:

- Sa obtina beneficii substantiale la costurile de productie prin cuplarea automata a statiei
- Sa elimine imprastierea materialului
- Sa utilizeze mai rational spatiul productiv al fabricii
- Sa imbunatateasca conditiile de sanatate si siguranta cu un spatiu de lucru mai curat si ordonat
- Sa reduca costurile de intretinere cu pompa de aspiratie centrala si sistemul de filtre
- Sa centralizeze depozitarea materialului intr-un singur siloz care deserveste mai multe masini, cu reducerea corespunzatoare a buncarelor
- Sa maximizeze folosirea materialului reciclat prin bucla de control

In comparatie cu alimentarea manuala, alimentatoarele Motan aduc urmatoarele beneficii utilizatorilor:

- Economisesc munca prin folosirea unor echipamente sigure
- Asigura alimentarea cu material a masinii
- Sporesc sanatatea si standardele de siguranta din fabrica
- Asigura o alimentare mai rapida, mai eficienta

Motan este un lider mondial in sisteme complexe de alimentare. Fiecare sistem este conceput conform aplicatiilor specifice: consum de material, tipuri de materiale, amplasarea spatiilor de depozitare, traseele liniilor de material si pozitionarea masinilor.

O gama larga de alimentatoare cu mare varietate de solutii de transport, comenzi, suflante si filtre permit crearea sistemului optim pentru fiecare aplicatie in parte. Prin sistemele Motan se obtine o optimizare a procesului de productie de la depozitare, la uscare, la transport, la dozare si amestec, totul controlat de un sistem inteligent de comanda. Datorita experientei acumulate in industria prelucrarii maselor plastice, Motan-Colortronic se gaseste in pozitia unica de a putea oferi solutii care intersecteaza diferite sectoare ale prelucrarii materialelor plastice de la injectie la suflare sau de la producerea de compounduri la extrudare.

MB-COLOR (Echipament de dozare şi amestec)

Motan

Folosite ca staţii centrale de amestec sau montate pe maşina de proces ele dozează şi amestecă până la patru materiale sub formă granulară. Ele funcţionează conform principiului Motan al greutăţii specifice. Staţiile de dozare sunt controlate simultan de o comandă cu microprocesor. Şnecurile de dozare înclinate asigură o alimentare cu material continuă şi precisă.

SPECTROCOLOR (Echipament de dozare şi amestec)

Motan

Folosite ca staţii centrale de amestec sau montate pe maşina de proces ele dozează şi amestecă până la patru materiale sub formă granulară. Ele funcţionează conform principiului Motan al greutăţii specifice. Staţiile de dozare sunt controlate simultan de o comandă cu microprocesor. Şnecurile de dozare înclinate asigură o alimentare cu material continuă şi precisă.

SPECTROCOLOR G (Unitate gravimetrică de dozare şi amestec)

Motan

Deoarece densităţile variabile ale materialelor în vrac nu au efect asupra procesului de dozare, se reduce cantitatea de material folosit şi se măreşte precizia dozării. În strînsă legătură cu comanda de extrudare Bolder siguranţa procesului şi linia de ieşire pot fi substanţial îmbunătăţite. Alimentatoarele speciale Motan elimină necesitatea folosirii unor aspiratoare suplimentare şi a unor valve de umplere. Principiul de amestec gravimetric Motan asigură un amestec corect al tuturor componentelor înainte de a ajunge în extruder – contribuind la dozarea optimă şi omogenizarea amestecului de materiale.

GRAVICOLOR 300/600 (Unităţi gravimetrice de amestec şi dozare)

Motan

Sistemul GRAVICOLOR 300 (600) al firmei Motan dozează şi amestecă până la 6 materiale cu mare precizie şi repetabilitate. Acest amestecător gravimetric este proiectat special pentru injecţie, suflare în matriţă şi extrudare. Folosind amestecătorul GRAVICOLOR 300 (600) toate materialele folosite sunt optimizate constant pentru eficienţă şi performanţă economică combinată cu calitate şi productivitate ridicată. Cantităţile dozate şi cântărite sunt verificate constant faţă de valorile presetate de către unitatea de comandă. Astfel se garantează o precizie excepţională sub ±0.1%.

* Număr de staţii de dozare: 4 – 6
* Cantitatea totală de material: 300 kg/h (600 kg/h)

GRAVICOLOR 1000 (Unităţi gravimetrice de amestec şi dozare)

Motan

Sistemul GRAVICOLOR 1000 al firmei Motan dozează şi amestecă până la 6 materiale cu mare precizie şi repetabilitate. Acest amestecător gravimetric este proiectat special pentru injecţie, suflare în matriţă şi extrudare. Folosind amestecătorul GRAVICOLOR 1000 toate materialele folosite sunt optimizate constant pentru eficienţă şi performanţă economică combinată cu calitate şi productivitate ridicată. Cantităţile dozate şi cântărite sunt verificate constant faţă de valorile presetate de către unitatea de comandă. Astfel se garantează o precizie excepţională sub ±0.1%.

* Număr de staţii de dozare: 4 – 6
* Cantitatea totală de material: 1000 kg/h

Pentru mai multe detalii vizitati: www.motan-colortronic.com