08 Dec, 2021

KraussMaffei la Fakuma 2021 „Eficiența întâlnește sustenabilitatea”

Soluțiile prezentate de KraussMaffei în cadrul ediției 2021 a Fakuma Trade Fair se concentrează clar pe maximizarea performanței, pe calitatea ridicată a produsului, pe reducerea costurilor per ciclu și pe asigurarea sustenabilității în producție.

 

München, Germania, octombrie 2021 - „Eficiența întâlnește sustenabilitatea” este motto-ul KraussMaffei în cadrul Fakuma trade show (Friedrichshafen, 12-16 octombrie 2021). Accentul a fost pus pe prezentarea celor mai inovatoare și rentabile soluții de sistem dedicate tehnologiei medicale, ambalajelor industriale, echipamentelor tehnice și construcțiilor ușoare, care permit o creștere măsurabilă a eficienței și sustenabilității, prin utilizarea unor proporții mari de material reciclat.

„În calitate de furnizor de soluții complete, scopul nostru este să ne ajutăm clienții să obțină un succes durabil în afaceri. Combinăm tehnologiile noastre în domeniul mașinilor și aplicațiilor cu soluții și produse digitale adecvate pentru a genera valoare adăugată clară clienților noștri de-a lungul întregului lanț valoric”, declară Dr. Volker Nilles, vicepreședinte executiv al diviziei New Machines a KraussMaffei. 

 

 

Upgrade tehnologic - eficiență și durabilitate crescute pentru mașinile de turnare prin injecție și RPM (Reaction Process Machinery)

Eficiența și sustenabilitatea sunt punctul de focus al soluțiilor de sistem pentru mașini de turnare prin injecție, mașini pentru procese reactive, automatizare și soluții digitale. În producția de ambalaje industriale mari (cuve, lăzi sau paleți), procesatorii de materiale plastice beneficiază de o producție mai mare datorită performanței ridicate în procesul de plastificare a seriilor MX și GX de la KraussMaffei. Tehnologia BluePower asigură o eficiență energetică remarcabilă. În plus, funcția APC plus permite procesarea fiabilă a unor proporții mari de material reciclat. Volumul de material injectat rămâne întotdeauna constant. Rezultatul este un randament extrem de mare de piese conforme (până la 100%), fără a întrerupe producția.Turnare prin micro-injecție cu mare precizie folosind silicon lichid: PX 25 CleanForm pentru fabricarea de micromembrane pentru doze de vaccin în tehnologia medicală

În sectorul tehnologiei medicale, KraussMaffei folosește exemplul unei micro-diafragme, așa cum este utilizat în prezent pentru dozele de vaccinuri, pentru a demonstra modul în care cauciucul siliconic lichid (LSR) poate fi, de asemenea, procesat cu succes, în mod fiabil și rentabil, utilizând procesul de turnare prin micro-injecție. Tehnologia SilcoSet din dotarea mașinilor de turnare prin injecție KraussMaffei PX 25 este compatibilă cu camerele curate clasa ISO -7 conform standardului DIN EN ISO 14644-1 :2015 și permite o consistență precisă a greutății injectate, maximizând randamentul pieselor conforme datorită funcției APC plus. Nivelul ridicat de automatizare și transparența datelor pe tot parcursul procesului asigură o producție rentabilă și sigură.

 

În domeniul aparaturii tehnice, KraussMaffei demonstrează - folosind exemplul unui conector complex cu patru incrustații metalice - cum poate fi realizată o componentă avansată, complet testată și gata de instalat, la un cost/piesă redus.

Mașina de turnare prin injecție complet electrică PX 161 cu automatizarea potrivită oferă precizie maximă, ocupând un spațiu extrem de redus.

 

 

Eficiență sporită în procesarea PUR

Amestecarea și dozarea poliuretanului în spațiu limitat: Mașina de pompare RimStar Smart necesită doar 4,8 m² pentru componentele sale de bază

Mașina de amestecare și dozare RimStar Smart încorporează o eficiență mai mare în procesarea PUR. Venind cu opțiuni de echipare customizabile, aduce tehnologia potrivită la cel mai înalt nivel de calitate atât pentru producția de serie, cât și pentru loturi mici. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot oferi clienților lor produse la costuri reduse/piesă. Amprenta la sol de doar 4,8 m², raportul excelent preț/performanță, conceptul user-friendly și componentele de înaltă calitate ale mașinii RimStar Smart asigură un proces de producție deosebit de eficient, sustenabil și stabil.

Cu motto-ul „all the steps in one”, KraussMaffei a demonstrat, în cadrul ediției 2021 Fakuma, cum procesele de producție pentru componentele compozite complexe pot fi eficientizate, de la concept până la producția de serie. KraussMaffei dispune de tehnologii pentru întregul lanț de producție a componentelor din plastic: de la extrudare și turnare prin injecție până la fabricarea matrițelor și post-procesarea componentelor. Această expertiză extinsă permite KraussMaffei să ofere soluții de producție complete, rentabile și sustenabile în același timp.

 

 

Performanță crescută – Soluții digitale cu beneficii pentru clienți pe tot parcursul ciclului de viață

Monitorizarea producției, oricând și oriunde: socialProduction ca aplicație desktop, smartphone și tabletă

Soluțiile digitale de la KraussMaffei reprezintă un grad sporit de disponibilitate a mașinii, o calitate ridicată a produsului finit și costuri de producție reduse, permițând astfel obținerea unui avantaj competitiv. În cadrul ediției 2021 a trade show-ului Fakuma, KraussMaffei demonstrează noi soluții dedicate interacțiunii cu clienții, de-a lungul întregului lanț valoric.

Prin intermediul socialProduction, aplicația mobilă și aplicația web pentru mașini de turnare prin injecție, KraussMaffei combină avantajele rețelelor sociale cu noile tehnologii de monitorizare a producției. Mașinile raportează utilizatorilor live, în camere de chat securizate. Lucrând în mod autonom, socialProduction detectează abaterile din procesul de producție într-un stadiu foarte incipient, aducând astfel monitorizarea mașinilor într-o nouă eră.

O viitoare soluție dedicată întreținerii orientate pe starea procesului este liveCare. Integrate perfect în socialProduction, stările de uzură sunt monitorizate și vizualizate permanent.

 

 

Asistență securizată de la distanță: smartAssist ca aplicație pentru desktop, smartphone și tabletăSoluția cloud remoteSupport este compatibilă cu toate seriile și tehnologiile KraussMaffei, oferind asistență în orice loc și în orice moment. Acest lucru nu reduce doar timpii de nefuncționare, ci și costurile de servisare.

Pe lângă serviciul de la distanță (remoteAccess) pentru sistemul de control al mașinii, smartAssist este o aplicație de colaborare video care adaugă o comunicare intuitivă între membrii unei echipe.

Adnotările interactive AR permit chiar afișarea și explicarea sarcinilor complexe, prin intermediul unui smartphone, tabletă, computer sau ochelari inteligenți.

 

 

 

 

Reciclare rentabilă: extruderele cu două șnecuri ZE BluePower sunt ideale pentru etapele de reciclare de plastificare, degazare, precum și repeletare și recompunereLiniile de extrudare mase plastice KraussMaffei sunt deosebit de eficiente pentru sarcinile de reciclare. Acestea asigură o omogenitate excelentă a topiturii, o reducere a mirosurilor neplăcute și o reciclare țintită.

Sistemele cu tehnologia Edelweiss Compounding sunt o soluție economică pentru reciclarea și amestecarea materialelor plastice segregate post-consum. ZE BluePower se disting prin volumul lor crescut și un cuplu specific ridicat, care le permite să preia și să proceseze fără probleme deșeurile de mare volum, rezultând un debit maxim și calitate înaltă.

Extruderele cu două șnecuri ZE BluePower oferă, de asemenea, opțiunea de reciclare sustenabilă a materialelor plastice pe bază de solvenți. Obiectivul este obținerea de material reciclat fără solvenți care să poată fi utilizat ca material virgin. Prin deschiderile din carcasă și prin vidare, extruderele extrag în siguranță solvenții din topitură.

În funcție de cerințele pentru polimerul creat, procesul implică grade diferite de rafinare. De exemplu, dacă se urmărește reducerea conținutului de solvenți reziduali din material de la 30% la 2%, este suficient un extruder cu două șnecuri. Dacă trebuie atinse grade de puritate în intervalul ppm (parts per million), se vor utiliza două extrudere care funcționează în aranjament tip cascadă.


KraussMaffei a demonstrat la Fakuma 2021 că „Eficiența întâlnește sustenabilitatea”, combinând tehnologii inovatoare cu soluții digitale adecvate, pentru obținerea unui produs de înaltă calitate cu costuri reduse per ciclu și pentru maximizarea și sustenabilitatea producției.

Anul acesta, KraussMaffei a luat decizia responsabilă de a avea o prezență complet digitală în cadrul celei de-a 27-a ediții a Fakuma:

„Întrucât situația a devenit dificilă din cauza pandemiei de COVID-19, ne-am decis asupra acestui tip de apariție și am folosit timpul pentru a consolida contactul cu clienții noștri prin intermediul platformei Pioneers!Talks”, a declarat Nadine Despineux, vicepreședinte executiv al diviziei de Soluții și Servicii Digitale KraussMaffei.

 

Sursa articol: KraussMaffei

KraussMaffei la Fakuma 2021 „Eficiența întâlnește sustenabilitatea”