25 Jun, 2022

Uscare eficientă și precisă a granulelor din plastic cu senzorul de umiditate Moisture Minder™ dezvoltat de MOTAN

Uscarea eficientă și precisă a materialelor este un aspect esențial în prelucrarea materialelor plastice tehnice pentru a asigura o calitate impecabilă a produselor. Moisture Minder® este soluția Motan pentru măsurarea umidității granulelor de plastic, eliminând necesitatea analizelor de laborator costisitoare și complexe.

 

Isny, februarie 2021 - Până în prezent, nu a existat nicio modalitate fiabilă de a monitoriza și controla în mod continuu dacă materialul care iese dintr-un buncăr de uscare este uscat corespunzător. Senzorul Moisture Minder® monitorizează în permanență evoluția conținutului de umiditate reziduală al granulelor din plastic. Analiza este efectuată automat de Moisture Minder fără intervenția operatorului și fără a fi nevoie de personal cu competențe specifice; singura sarcină a operatorului este de a selecta materialul corect din baza de date internă.

 

Sistemul de măsurare și analiză Moisture Minder® poate măsura în mod continuu, eficient și precis gradul de umiditate reziduală al granulelor de plastic, cu debite de material de la 10 la 2500 kg/h. Senzorul poate fi montat direct sub buncărul de uscare și afișează cu exactitate nivelul real de umiditate al granulelor de plastic, în % sau ppm (părți pe milion).

 

Principalele catacteristici ale Moisture Minder®:

 

- Grafice de tendință - permite monitorizarea continuă a procesului

Moisture Minder® afișează permanent umiditatea reziduală din proces sub forma unui grafic. Acest lucru face posibilă monitorizarea continuă a procesului, iar abaterile de la valoarea setată pot fi observate imediat.

 

- Mentenanță redusă

Fără piese mobile, fără consumabile, fără piese abrazive. Intervale lungi de calibrare.

 

- Domeniu larg de aplicare

Datorită scalei largi de temperatură (20 - 200°C), Moisture Minder® poate fi utilizat cu numeroase tipuri de material. Producătorul pune la dispoziție o amplă bază de date, care conține fișiere de calibrare pentru diverse materiale.

 

- Design compact - instalare simplă

Poate fi montat direct între buncărul de uscare și cutia de aspirație.

 

- Măsurarea continuă

Uscarea excesivă sau insuficientă sunt detectate imediat. Moisture Minder® asigură stabilitatea procesului prin menținerea condițiilor corecte în buncărul de uscare, economisind astfel energie și material.

 

- Calitate impecabilă

Dispozitivul de măsurare se bazează pe o cercetare și dezvoltare extinsă.

 

- Designul simplu al meniului și înregistrările datelor de calibrare ușor accesibile

Meniul a fost conceput în mod clar și intuitiv. Fișierele cu date de calibrare puse la dispoziție de producător sau pot fi create cu doar câteva măsurători comparative.

 

Surse: motan-colortronic.com


motan-colortronic®  |  în România, prin Plastics Bavaria

Soluțiile inovatoare și modulare de sisteme pentru depozitare, uscare și cristalizare, transport, dozare și amestecare a materiilor prime pentru industria de fabricație și prelucrare a materialelor plastice fac parte din gama de produse motan®. Plastics Bavaria este partener și distribuitor al sistemelor motan® în România.

 

 

 

Uscare eficientă și precisă a granulelor din plastic cu senzorul de umiditate Moisture Minder™ dezvoltat de MOTAN
Uscare eficientă și precisă a granulelor din plastic cu senzorul de umiditate Moisture Minder™ dezvoltat de MOTAN

Echipamente complementare