21 Jun, 2024

Industria 4.0 NETSTAL – Integrarea standardizată a perifericelor prin protocolul de comunicare OPC-UA

În calitate de membru fondator al OPC-UA (Open Platform Communications Unified Architecture), Netstal contribuie la dezvoltarea interfeței pentru echipamentele de prelucrare mase plastice. OPC-UA permite schimbul de date standardizat, independent de producător și eficient între mașini, dispozitive și alte sisteme din mediul industrial.

München, 05 ianuarie 2023 - Atingeți nivelul maxim de productivitate și calitate a pieselor prin adaptarea procesului de injecție la specificul propriei aplicații, prin intermediul integrării periferice targetate prin OPC UA. Protocolul de comunicare OPC UA independent de producător și interfețele sale EUROMAP standardizate pentru mașinile de injecție creează premisele pentru realizarea acestor obiective.

 

Obiectivele de producție sunt tangibile prin procese competitive precum interacțiunea cu dispozitivele periferice, prin interogări de stare specifice, dar și prin transferul de informații către sistemele de control. În acest fel, procesele de injecție pot fi adaptate perfect la cerințele aplicației și monitorizate pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a exploata orice potențial de optimizare.

 

Valoare adăugată pentru clienți datorită integrării standardizate a OPC UA

OPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture) este un standard de comunicare independent de platformă care unifică accesul la mașini, dispozitive periferice și alte sisteme, de la sisteme integrate de mici dimensiuni până la infrastructuri cloud. Datorită criptării pe 256 de biți și verificării certificatelor pentru fiecare client, datele utilizatorului rămân ascunse de ochii persoanelor neavizate. În acest sens, protocolul industrial OPC UA a fost analizat de BSI (Biroul Federal German pentru Securitatea Informației) și nu a returnat vulnerabilități de securitate a sistemelor (BSI, 2022).

 

Interfețe EUROMAP bazate pe OPC UA

Pentru a garanta valoarea adăugată a platformei de comunicare OPC UA pentru utilizatori, NETSTAL utilizează interfețe EUROMAP care elimină adesea necesitatea deplasării fizice la dispozitivele periferice, deoarece parametrizarea și controlul funcțiilor pot fi operate direct pe mașină. De asemenea, parametrizarea prin intermediul mașinii are avantajul că este înregistrată direct în datele utilajului, eliminând astfel necesitatea reintroducerii datelor după schimbarea unor componente.

În ceea ce privește gestionarea alarmelor, mesajele specifice fiecărui tip de alertă pot fi transmise acum de la dispozitivele integrate și stocate în jurnalul mașinii. Datele din jurnalul de bord pot fi ulterior evaluate la nivelul computerului principal pentru a identifica orice potențial de optimizare a procesului.

 

Surse: Netstal Blog


Compania elvețiană NETSTAL este recunoscută la nivel internațional pentru mașini de injecție de înaltă performanță și soluții de sistem. Portofoliul de produse include mașinile de turnare prin injecție ELIOS și ELION cu forțe de închidere între 800 și 10.000 kN, sisteme de preforme PET-LINE pentru până la 144 de cavități și soluții de sistem la cheie pentru industria ambalajelor și a băuturilor, precum și pentru tehnologia medicală. NETSTAL este certificat ISO 9001:2015 și este un laborator de calibrare acreditat ISO/IEC 17025:2017.

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Netstal în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru procesarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră. De asemenea, Plastics Bavaria oferă servicii complete de consultanță pentru configurarea mașinilor de injecție Netstal, asigurînd punerea în funcțiune a acestora și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor.

Industria 4.0 NETSTAL – Integrarea standardizată a perifericelor prin protocolul de comunicare OPC-UA