• Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria
 • Plastics Bavaria

Noutăți Plastics Bavaria

Noutăți - Plastics Bavaria
Silozurile - o soluție eficientă de depozitare

Odată cu livrarea celui de-al 7-lea siloz, expertiza echipei Plastics Bavaria a crescut considerabil. Silozurile asigură o stocare eficientă din perspectiva costurilor, fiabilitate și gestiune mult mai ușoară a materialului.

Brașov, 01 octombrie 2019 - Expertiza Plastics Bavaria tocmai a crescut prin livrarea celui de-al șaptelea siloz pentru sisteme de stocare și alimentare cu material la diverși clienți din România.

Printre avantajele utilizării silozurilor integrate în sistemul de alimentare cu material, în comparație cu stocarea clasică, amintim: trasabilitatea materialului, amprenta mică la sol, eliminarea pierderilor de material, management și monitorizare facile ale consumului de material, stabilizarea procesului de producție prin faptul că materialul nu mai este contaminat. 

Există mai multe tipuri de silozuri din aluminiu: cu pereți sudați, dubli și silozuri cu segmente înșurubate. Unele tipuri de silozuri au costuri de transport net inferioare și oferă o flexibilitate mai mare în ceea ce privește asigurarea monitorizării. 

Silozurile și sistemul integrat de alimentare cu materie primă permit o gestiune a materialului mult mai ușoară. Sistemul transmite un feedback și indică tot timpul cât material mai este la dispoziție. Acest lucru se poate face cu sondă de tip radar sau cu celule de cântărire.

Odată cu livrarea celui de-al șaptele siloz, experitza Plastics Bavaria a crescut considerabil. Vedem aici viitorul pentru firmele mari, care au cantități semnificative de material și pentru care cea mai eficientă variantă de achiziție rămâne cisterna sau pentru cei care au mai multe tipuri de materiale, au spațiu redus de stocare și pentru care disponibilitatea materialului este o necesitate.

Silozul se poate alimenta prin stații manuale sau automate de golire: saci, big bag-uri, octabine sau prin pompa cisternei. Un alt aspect important îl reprezintă faptul că la mașina de injecție nu mai ajunge alt material decât cel de care are nevoie. Printr-un cod de bare este ținută evidența tipului de material din buncăr, iar cu ajutorul sistemului de cuplare codat RFID se știe ce material este distribuit la fiecare mașină. De asemenea, în cazul în care materia primă trebuie uscată, se folosește acest cod de bare și o bază de date cu informații despre valorile de uscare impuse, ceea ce garantează, controlează și ajută la evitarea cazurilor în care materialul neuscat poate fi transportat la mașina de injecție. Tot managementul acestui proces poate fi realizat cu un singur operator, iar potențialul de greșeli este redus semnificativ.

Silozurile asigură o stocare eficientă din perspectiva costurilor, fiabilitate și gestiune mult mai ușoară a materialului. În topul proiectelor de referință pentru Plastics Bavaria privind sistemele centralizate de alimentare, se regăsesc firmele: Valeo, Kärcher, Elba și Dräxlmaier.

O nouă colaborare Plastics Bavaria - Netstal

Plastics Bavaria anunță un nou parteneriat închiat cu Netstal. Netstal este un brand de renume internațional, care furnizează produse și soluții tehnologice de ultimă generație în domeniul maselor plastice.

München, 24 mai 2019 - Compania Plastics Bavaria adaugă în portofoliul furnizorilor săi încă un brand de renume - Netstal, o marcă internațională care oferă produse premium și soluții tehnologice de înaltă precizie în domeniul maselor plastice, oferind utilaje de ultimă generație cu un grad ridicat de precizie și mare viteză.

Plastics Bavaria vine în întâmpinarea nevoii clienților cu servicii complete de consultanță pentru configurarea mașinilor de injecție Netstal, asigurînd punerea în funcțiune a acestora și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor.

Cu o experiență de peste 16 ani în furnizarea de echipamente destinate injecției de mase plastice, Plastics Bavaria sprijină noul partener în următoarele sectoare: preforme - ambalaje PET, capace și dopuri, ambalaje cu pereți subțiri - caserole pentru industria alimentară și în domeniul tehnologiilor medicale - capace pentru seringi, atele, pensete, etc.

Prin echipamentele folosite pentru seriile de producție PET-Line, ELIOS și ELION, Netstal oferă un portofoliu de produse moderne și performante.

Strategia noastră este de a asigura satisfacția clientului, promovând produse și servicii de calitate și, în același timp, dorim să dezvoltăm o relație durabilă și stabilă cu fiecare client în parte.

KraussMaffei - pionier al tehnologiei în reutilizarea materialelor plastice reciclate

KraussMaffei investește în echipamente specializate pentru reciclarea și reutilizarea materialelor plastice. Ambalajele din plastic au o perioadă de utilizare foarte scurtă, astfel că ele se pot transforma în materie primă pentru diverse articole tehnice, de exemplu în industria auto.

München, 22 August 2019 – De mai bine de trei decenii, compania KraussMaffei este preocupată de reciclare, subiect care va fi dezbătut și la K Show 2019. În sens general, o economie circulară înseamnă o economie fără deșeuri. 

”Reciclarea pentru hârtie, metale și sticlă a fost acceptată pe scară largă de către consumatori. Procesul pentru reciclarea materialelor plastice a durat mult mai mult, dar presiunea din ce în ce mai mare din punct de vedere politic a sporit acceptarea acestuia. Există potențial pentru reciclarea materialelor plastice în materiale noi, de calitate”, a declarat Carl-Philip Popel - Director Product Management Extrudere.

Timp îndelungat, nu a existat o modalitate fiabilă de reciclare a volumelor mari de materiale plastice, din cauza contaminării plasticului și a limitărilor tehnice în procesul de reciclare.

KraussMaffei a alocat un buget semnificativ pentru a investi în echipamente specializate, iar noul sistem va fi instalat în centrul tehnic la sfârșitul anului 2019, sub numele Edelweiss.

Ambalajele din plastic au o perioadă de utilizare foarte scurtă, astfel că ele se pot transforma în materie primă pentru diverse articole tehnice, de exemplu în industria auto. La K 2019, KraussMaffei va demonsta modul în care dintr-o găleată de plastic se poate face un panou pentru stâlpul A al unui autoturism. În cadrul acestui eveniment, procesatorii din întreaga lume vor cunoaște beneficiile economiei circulare, pornind de la un simplu ambalaj. Cu ajutorul tehnologiilor deja utilizate - injecție și extrudare - se dovedește practic faptul că ele pot fi folosite într-un mod complet nou și pentru un scop nou, oferind industriei de reciclare noi soluții.

Alături de extrudare și injecție, își va face intrarea în cadrul K Show-ului a treia divizie de business: digitalizarea cu opțiunile APC Plus (Adaptive Process Control) și DataXplorer. APC Plus monitorizează procesul de injecție și îl adaptează continuu pentru a echilibra factorii de interferență, cum ar fi fluctuațiile dintre loturile de material și modificările de temperatură sau modificarea procentajelor de amestec. În injecție, acest lucru se realizează prin baza de date cu materialele stocate în mașină și prin analiza online a vâscozității, dar și prin reglarea punctului de schimbare a contrapresiunii și a nivelului de presiune de menținere în cadrul aceluiași ciclu. În extrudare se înregistrează temperatura de topire, presiunea și viteza șnecului.

DataXplorer face posibilă vizualizarea detaliată a procesului, deoarece poate stoca până la 500 de semnale la fiecare 5 milisecunde, sub formă de grafice, de exemplu: semnalele de la mașină sau de la matriță.

Toate datele rezultate sunt direcționate către noul sistem de date, care va fi prezentat la K 2019. Este un punct central de colectare a datelor pentru toate componentele dintr-o celulă de producție, care include periferice și automatizări. Clientul poate colecta informațiile necesare pentru monitorizarea producției și a controlului fluxului. Exportul de date (de exemplu, către sistemele MES sau ERP) este ușor și poate fi implementat într-o structură modulară. Serviciile digitale ajută la asigurarea calității producției și a produselor, la prevenirea rebuturilor și, prin urmare, contribuie la conservarea resurselor.

Plasticul este un material valoros, extrem de folosit în lumea modernă, trebuie doar să învățăm să îl reciclăm corespunzător și să înțelegem că nu este de unică folosință.

Un nou parteneriat Plastics Bavaria - REP

Prin noua colaborare cu firma REP, Plastics Bavaria devine partenerul de încredere pentru vânzarea mașinilor de injecție cauciuc în România.

Corbas, 29 Iulie 2019 - Plastics Bavaria are plăcerea să anunțe un nou parteneriat semnat cu REP, lider în producția mașinilor de injecție cauciuc, cu o istorie de succes de peste 100 de ani.

Compania a fost fondată la Lyon, în Franța, iar în anul 1948 REP brevetează și comercializează prima mașină de injecție cauciuc. Mașinile REP sunt cunoscute în întreaga lume pentru design-ul robust, fiabilitatea și tehnologia lor inovatoare, de neegalat. 

Acest parteneriat pe care Plastics Bavaria l-a dezvoltat cu REP aduce împreună două companii de top, pentru care serviciile de calitate și produsele premium sunt în prim plan. Prin noua colaborare, Plastics Bavaria devine partenerul de încredere pentru vânzarea mașinilor de injecție cauciuc în România.

Stewart Knight, Sales and Partnership Manager REP, susține: ”Succesul pe care REP l-a avut în România în ultimii ani ne-a pus în fața necesității de a avea un partener local, care să comunice direct cu clienții din țară. Plastics Bavaria și REP împărtășesc aceeași sete pentru excelență, astfel că, atunci când a apărut oportunitatea de colaborare, cele două companii s-au alăturat în mod natural. Viteza cu care acest parteneriat se dezvoltă nu se datorează doar competențelor tehnice, ci mai ales persoanelor implicate care lucrează ca o echipă”.

Radu Mareș, CEO Plastics Bavaria, ne declară: ”Când ne uităm la brandurile premium pe care Plastics Bavaria le reprezintă de peste 16 ani, era normal să adăugăm și firma REP în portofoliul nostru. REP se potrivește perfect acum printre brandurile internaționale pe care le reprezentăm: KraussMaffei, Motan Colortronic sau Regloplas. Clienții noștri sunt câștigătorii acestui efort comun, deoarece primesc de la un singur furnizor cele mai bune echipamente de prelucrare a cauciucului, servicii complete de consultanță și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor, toate la un preț competitiv”. 

Satisfacția clienților este cel mai important principiu după care ne ghidăm activitatea, de peste 16 ani. Calitatea servicii lor și ambiția de a face față tuturor provocărilor reprezintă fundamentul succesului Plastics Bavaria.

Mașina de injecție Elios 4500 - puternică, rapidă și precisă

Netstal este lider în producția mașinilor de injecție pentru ambalajele cu pereți subțiri. Mașinile elvețiene de injecție sunt apreciate pentru viteză, precizie și eficiența energetică.

München, 18 iunie 2019 - Mașinile elvețiene de injecție sunt apreciate pentru viteza, precizia și eficiența lor energetică. Elios 4500 este modelul cu cea mai mică forță de închidere din această serie.

Elios - performanță maximă în domeniul ambalajelor cu pereți subțiri.

Netstal este lider în producția mașinilor de injecție pentru ambalajele cu pereți subțiri. Clienții care produc acest tip de ambalaje au fost încântați de seria Elios datorită avantajelor competitive pe care le oferă. Astfel Elios a fost un succes deplin încă de la început.

Concept hibrid pentru performanță maximă și consum redus de energie

Un punct forte al seriei Elios de la Netstl este sistemul unic de închidere acționat electric cu fortă constituită hidraulic. Mașinile din această serie sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic datorită cantității mari de energie cinetică recuperată. Unitățile de injecție cu două valve dinamice, împreună cu posibilitatea de a personaliza echipamentele, oferă clienților un produs fără concurență în acest domeniu.

Monitorizarea producției cu AnalytiX

Controlul și trasabilitatea sunt aspecte care devin din ce în ce mai importante. Producătorii doresc să monitorizeze și să elimine cu ușurință defectele din produsul finit.

Cu sistemul de monitorizare AnalytiX, clienții Netstal au întotdeauna la îndemână controlul producției de pe dispozitivele smart. Folosind funcții inteligente, abaterile de performanță ale mașinilor individuale pot fi detectate imediat.

Cu ajutorul acestei aplicații de monitorizare a producției clienții economisesc timp, crecând astfel eficiența procesului. Securitatea informațiilor reprezintă o prioritate pentru Netstal. Acordarea drepturilor de acces este controlată în totalitate de către client și poate fi stabilită ușor prin e-Service-ul Netstal.

ALARMcollector - monitorizare și centralizare alarme de la distanță

Cu un efort minimal, toate alarmele și notificările generate de sistemele Motan Colortronic echipate cu opțiunea CONTROLnet pot fi centralizate și monitorizate de la distanță pe orice dispozitiv (PC, Smartphone sau tabletă) într-un mod extrem de facil, prin intermediul echipamentului ALARMcollector și a unei conexiuni funcționale la internet.

Isny, 25 Aprilie 2019 – Mașinile de injecție care se opresc brusc în timpul exploatării produc pierderi substanțiale, în special atunci când sunt încorporate în celule de producție total automatizate. Timpii de staționare au ca rezultat imediat o depășire a costurilor bugetate sau, chiar mai grav, pot cauza disfuncționalități în întregul lanț logistic, ducând la nerespectarea termenelor de livrare asumate.

Capacitatea de a identifica foarte rapid problemele apărute în interiorul sistemelor de transport și dozare a materialelor este o condiție de bază pentru menținerea la capacitate maximă a productivității mașinilor.

Compania Motan Colortronic vine în întâmpinarea acestor provocări cu o soluție simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor, și anume ALARMcollector.

Cu un efort minim, toate alarmele și notificările generate de sistemele Motan Colortronic, echipate cu opțiunea CONTROLnet pot fi centralizate și monitorizate de la distanță pe orice dispozitiv (PC, Smartphone sau tabletă) într-un mod extrem de facil, prin intermediul echipamentului ALARMcollector și a unei conexiuni funcționale la internet.

ALARMcollector oferă posibilitatea sortării, arhivării și exportului de date în format CSV. Există disponibile 21 de variante lingvistice care acoperă toate regiunile relevante.

Opțional, alarme optice și acustice pot fi conectate direct la echipament. Alarma acustică poate fi dezactivată cu ajutorul butonului de pe caseta de control sau prin intermediul browserului din dispozitivul dumneavoastră.

Cu ajutorul acestei soluții, companiile au posibilitatea de a monitoriza digital producția, fără a deține un centru de control. Soluția bazată pe browser nu necesită instalarea unui program special pe dispozitivul dumneavoastră sau alte sisteme adiționale SCADA. Opțiunea de transfer al datelor prin intermediul WiFi crește și mai mult flexibilitatea sistemului. Opțional, ALARMcollector poate fi accesat direct, fără a fi nevoie de parola WLAN, prin intermediul codului QR.

ALARMcollector reprezintă o soluție accesibilă și eficientă de retrofit pentru sistemele existente, deoarece nu este necesară o conversie sau o modernizare tehnică a controllerelor existente.

Nolden NR8000mini, un nou echipament de control și monitorizare a temperaturii canalelor calde din matriță

NR8000mini este un echipament de control și monitorizare al temperaturilor canalelor calde din matriță. Echipamentul este dotat cu funcții de control și monitorizare a 4, 6 sau 8 zone calde.

Meckenheim, 12 Martie 2019 - Cu peste 40 de ani de experiență, Nolden este cunoscut pe piață pentru echipamentele de înaltă calitate de control al temperaturii pentru matrițe și controlul procesului din domeniul maselor plastice. Nolden furnizează elemente de încălzire, termocuple și regulatoare de temperatură.

Adaptiv și computerizat, controlul temperaturii cu evoControl® este noul sistem de control inovativ, bazat pe rețele neuronale artificiale. Control precis al temperaturii, atât pentru aparate de măsurare rapidă a temperaturii, cât și pentru distribuitoare gradate cu rezistențe. Numeroși parametrii de control pot fi ajustați specific, acest aspect făcând controlerul o unitate perfectă pentru matrițe complexe și dificile.

Controlerul pentru canale calde cu ecran tactil NR8000mini

NR8000mini este un echipament de control și monitorizare al temperaturilor canalelor calde din matriță. Echipamentul este dotat cu funcții de control și monitorizare a 4, 6 sau 8 zone calde. Aceste funcții sunt echipate standard, însă opțional poate fi echipat și cu funcția de observare a răcirii canalelor calde din matriță (în curând va fi disponibilă).

Echipamentul este dispus într-o carcasă metalică robustă, cu dimensiunile de 325 x 340 x 180 mm. Siguranțele pentru alimentare sunt poziționate pe lateralele carcasei, asigurând astfel accesul facil în caz de necesitate.

NR8000mini este dotat cu un ecran tactil de 7 inch, realizat din sticlă rezistentă, luminos și ușor de folosit, prin intermediul căruia pot fi vizualizate rapid toate funcțiile importante și parametrii de control. La solicitare, acesta poate afișa toate zonele împreună, grupuri de zone sau fiecare zonă detaliat.

Echipamentul este dotat cu o memorie a matriței, care este automat apelată în cazul unei întreruperi bruște a procesului. Informațiile monitorizate de NR8000mini pot fi descărcate în format CSV cu ajutorul unui stick USB și procesate ulterior pe un calculator. De asemenea, pentru protejarea sistemului, echipamentul deține funcții speciale, alarme programabile, oprire forțată în caz de supraîncălzire.

Echipamentele Nolden se pretează oricărui tip de mașină de injecție, indiferent de producător și pot fi modernizate oricând la cerere. NR8000mini reprezintă cea mai potrivită soluție tehnică din perspectiva raportului calitate - preț.

Regloplas multiPulse - control pulsat precis al temperaturii matrițelor

Cu multiPulse, Regloplas oferă o versatilitate individual aplicabilă și o soluție completă pentru controlul temperaturii prin impulsuri precise, până la 160ºC, proiectat pentru 16 circuite pe unitate.

St.Gallen, 11 Februarie 2019 - Fiecare proces de control al temperaturii solicită o soluție personalizată astfel încât performanța maximă a procesului de producție să fie accesată instantaneu.

Cu cât este mai complicat procesul de producție, cu atît mai personalizată este soluția necesară. Cu multiPulse, Regloplas oferă o versatilitate individual aplicabilă și o soluție completă pentru controlul temperaturii prin impulsuri precise, până la 160ºC, proiectat pentru 16 circuite pe unitate. Soluția poate fi extinsă în funcție de necesități.

MultiPulse oferă posibilitatea de a ajusta individual timpul de răcire pentru fiecare circuit. Temperaturile matriței și punctele fierbinți relevante pentru proces sunt controlate în mod constant și precis. Setând optim parametrii se pot scurta timpii de ciclu. În acest fel se economisește energia și se aduce o îmbunătățire considerabilă a produsului finit.

Echipamentul este adaptat pentru spații mici. Cu toate acestea, are încorporat un display cu funcții tactile pentru monitorizarea și urmărirea parametrilor.

BlueboX - Central remote management

Krauss Maffei BlueboX oferă soluții rentabile pentru servicii și diagnoză la distanță.

München, 17 Ianuarie 2019 - Atunci când mașinile și perifericele sunt controlate de la distanță, un computer poate întocmi rapoarte cu informațiile colectate, prin intermediul unei ”legături”/link (introducerea unui program în meniul unei mașini sau extragerea informațiilor din meniul mașinii, pentru analiză).

Prin urmare, computerul de administrare centralizată oferă soluții rapide și rentabile, în sprijinul operatorilor, asigurând mentenanță și diagnoză de la distanță.

BlueboX prezintă câteva avantaje importante: garantează securitatea IT, are un cost mic de instalare și utilizare, iar interfața sa este performantă și ușor de utilizat.

Ca și server preconfigurat la distanță, acesta este integrat în rețeaua clientului printr-o conexiune Ethernet și poate fi utilizat numai de către abonații certificați de rețea, ca utilizatori predefiniți. Pachetul software de bază conține funcțiile uzuale pentru activitățile privind instalarea, administrare și întreținerea sistemului.

Pachetul de bază asigură controlul unui număr de maxim 32 de mașini, accesul a 250 de utilizatori, precum și utilizarea softului de către 3 utilizatori, simultan.

BlueboX este dotat cu interfață de comandă MC6, integrată în scopul facilitării comunicării cu mașinile care sunt echipate cu același tip de interfață (MC6).

Conectarea la rețea cu ajutorul adresei IP sau conexiunii Ethernet reprezintă un avantaj pentru utilizator, acesta putând monitoriza producția de la orice calculator cu acces la rețeaua companiei.

Administratorul are posibilitatea de a accesa softul, la cererea utilizatorului, pentru diagnoză și mentenanță.

Un nou serviciu oferit de Plastics Bavaria în România - piese de schimb Netstal

Plastics Bavaria pune la dispoziția clienților săi serviciul de comenzi piese de schimb pentru orice echipament Netstal și vă oferă posibilitatea de a plasa comenzile direct în România. 

Brașov, 17 septembrie 2019 - Începând cu finalul lunii septembrie, Plastics Bavaria vă pune la dispoziție serviciul de comenzi piese de schimb pentru orice echipament Netstal.

Prin noul parteneriat pe care Plastics Bavaria l-a încheiat cu Netstal în decursul anului, am demarat o nouă activitate de livrare piese de schimb pentru orice echipament Netstal. 

Netstal este marcă internațională care oferă produse premium și soluții tehnologice de înaltă precizie în domeniul maselor plastice, punând la dispoziția procesatorilor utilaje de ultimă generație, cu un grad ridicat de precizie și  de mare viteză. 

Echipa departamentului de service Plastics Bavaria a urmat o perioadă de școlarizare la Netstal, în Elveția, pentru a putea oferi clienților din România suportul necesar pentru definirea pieselor de schimb. În urma acestei specializări, vă stăm la dispoziție și vă oferim posibilitatea de a plasa comenzile direct în România. Avem acces și suntem conectați la sistemul informatic Netstal, ceea ce ne oferă posibilitatea de a verifica stocurile și de a lansa comenzile instant. Toate opțiunile la care avem acces înseamnă pentru dumneavoastră timp de reacție mult mai scurt și servicii de import deja rezolvate.

În plus, vă oferim garanție la piesele de schimb, serviciu pe care Netstal nu îl punea la dispoziție până acum în România.