22 May, 2024

Krauss Maffei, partener de încredere și pilon important în combaterea Covid-19

Krauss Maffei a jucat un rol crucial în îndeplinirea cererii de aparate respiratorii necesare combaterii epidemiei Covid-19

München, 17 Noiembrie 2020 – Odată cu începerea anului 2020, producătorul britanic de dispozitive respiratorii, Intersurgical, a întampinat o creștere neașteptată a cererii produselor furnizate, necesare cadrelor medicale în combaterea virusului Covid-19. Din ce în ce mai multe guverne și spitale au contactat compania pentru aprovizionarea unor cantități masive a dispozitivelor, însă, concomitent cu creșterea acestor solicitări, una dintre fabricile deținute de Intersurgical a fost inchisă, limitând astfel capacitatea de producție. „Nici printr-o creștere a producției cu 200% nu am fi reușit să îndeplinim cerințele actuale ale pieței”, a confirmat managerul Intersurgical, Charles Bellm.

În această situație dificilă, Krauss Maffei – lider în producția de echipamente de injectat mase plastice – s-a dovedit a fi un partener de încredere. Acesta a acționat cu diligență și a dat dovadă de profesionalism și flexibilitate prin creșterea rapidă a producției și livrarea într-un timp relativ scurt a mașinilor necesare pentru fabricarea respectivelor dispozitive respiratorii. Astfel, cu ajutorul noilor mașini furnizate de Krauss Maffei și a celor peste 3000 de lucrători, Intersurgical și-a amplificat masiv producția pentru ca ulterior să își distribuie produsele de o importanță majoră.

În fabrica din Lituania, deținută de Intersurgical, au fost utilizate mașini de injecție Krauss Maffei CX 160 cu platan rotativ acționat electric, care produc filtre ce sunt ulterior integrate în sistemul respirator regăsit între pacient și aparatul respirator. Înaintea declanșării crizei coronavirus, astfel de filtre erau înlocuite în secțiile de terapie intensivă la fiecare 24 de ore, comparativ cu situația actuală, ce necesită înlocuirea acestora la fiecare 1-2 ore. Pentru furnizarea la nivel global a măștilor de oxigen EcoLyte, Intersurgical a utilizat 26 mașini de injecție Krauss Maffei.

Integritatea, flexibilitatea și etica de care a dat dovadă liderul din industria maselor plastice, a contribuit nu numai la crearea unui parteneriat mai profund și mai puternic cu Intersurgical, dar și la furnizarea unor dispozitive absolut indispensabile industriei medicale și celor afectați, la nivel global, de virusul Covid-19.

Referințe: Articol Produs

Krauss Maffei, partener de încredere și pilon important în combaterea Covid-19