28 Nov, 2023

KraussMaffei inaugurează noua fabrică și sediu central din Parsdorf, Germania

Noua fabrică și sediu central KraussMaffei reprezintă un pas decisiv în strategia de modernizare a grupului, cu accent pe durabilitate și sustenabilitate. Bazat pe conceptul "Smart Factory" centrul integrează una dintre cele mai mari fabrici fotovoltaice din Europa și reunește sub un singur acoperiș sediul administrativ, diviziile de injecție mase plastice, de prelucrare prin reacție, departamentele de producție și de automatizare.

München, 2 decembrie 2022 - 29 noiembrie 2022 a marcat începutul unei noi ere pentru KraussMaffei: grupul a preluat de la dezvoltatorul proiectului cheile noii sale fabrici și ale sediului central din Parsdorf. Acest lucru marchează începutul unuia dintre cele mai mari proiecte de relocare din zona metropolitană a Münchenului, după mutarea aeroportului de la Riem la Erding, în 1992. Punerea în funcțiune este etapa finală și decisivă în procesul de modernizare a grupului tradițional, cu o vechime de aproape 185 de ani. Din 2018, compania a investit o sumă de câteva sute de milioane de euro în patru noi locații în Germania și China.

După 185 de ani, compania cu sediul în München părăsește sediul din Allach și se mută în noul centru din Parsdorf, situat în districtul Ebersberg, în apropiere de München. Cu o suprafață de 250.000 de metri pătrați, noul amplasament reunește sediul central al companiei, echipamentele de injecție și de procesare reactivă, de producție a aditivilor, de producție mecanică și de automatizare, care se aflau anterior la Schwaig. Ca și celelalte trei noi locații, Parsdorf are la bază conceptul de fabrică inteligentă, cu o tehnologie de construcție modernă și durabilă. Există, de asemenea, planuri pentru certificarea noii fabrici în conformitate cu sistemul DGNB (Consiliul german pentru construcții durabile).

"Mutarea noastră la Parsdorf marchează începutul unei noi ere pentru KraussMaffei. Suntem o companie modernă, inovatoare, care acceptă provocările secolului XXI și le gestionează cu brio. Noile locații reprezintă fundamentul pentru noi ani încununați de succes.", declară Jörg Bremer, director financiar și de producție la KraussMaffei.

Se estimează că procesul de relocare va fi finalizat la jumătatea anului 2023. Noile clădiri din Parsdorf constituie punctul de focus în cadrul noii strategii de amplasare și modernizare a companiei. Aceasta include relocarea a patru fabrici în unități de producție moderne, mai spațioase. Sunt deja în funcțiune noile fabrici din JiaXing (lângă Shanghai) și din Einbeck (lângă Göttingen). De asemenea, relocarea fabricii KraussMaffei Extrusion din Hanovra în Laatzen a fost finalizată cu succes.

Din 2023, până la 2.500 de angajați vor putea lucra în noul sediu cu o suprafață de 250.000 mp, în domeniul administrativ, producție, logistică și în centrul de formare. Inițial, vor fi construite trei noi hale de producție, un centru de experiențe pentru clienți, o clădire administrativă și două parcări etajate moderne, dotate cu stații de încărcare electrică.

Grupul consideră că logistica modernă, procesele de lucru eficiente și digitalizarea sistematică vor crește productivitatea și vor face ca noua locație să fie mai atractivă pentru angajați. În plus, acest lucru va facilita viitoarele inovații în producție, precum și în cercetarea și dezvoltarea de noi produse.

 

O uriașă instalație fotovoltaică integrată în acoperiș produce până la 12,5 megawați

În Parsdorf, trei hale de producție, o clădire administrativă principală, patru clădiri de birouri și sociale, două parcări, o cantină, o cafenea și un Customer Experience Center de 15.000 de metri pătrați devin operaționale. În conformitate cu strategia companiei, noul sediu este conceput în spiritul eficienței și al sustenabilității, având la bază conceptul de "fabrică inteligentă". Pe acoperișul clădiriilor este construit unul dintre cele mai mari sisteme fotovoltaice din Europa, având o putere instalată de 12,5 megawați. De asemenea, în proximitatea sediului KraussMaffei este creat un biotop de mari dimensiuni, iar situl fabricii este delimitat prin benzi și zone verzi. Cele două parcări etajate vor fi, de asemenea, amenajate. În prima etapă sunt planificate 140 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar ulterior vor fi amplasate până la 240 de stații.

 

Spectacol de performanță în cadrul unui mare centru de experiențe pentru clienți

Un punct de atracție al noii locații este noul Customer Experience Center, care se întinde pe aproximativ 15.000 de metri pătrați. Aici, vizitatorii sunt întâmpinați mai întâi într-un centru special amenajat, unde îi așteaptă o alee a produselor și tehnologiei, o zonă de evenimente, un auditoriu flexibil, un centru de întâlniri și o zonă de lounge. De la centrul pentru vizitatori, aceștia pot accesa diverse zone, inclusiv un TechCenter și o zonă de instruire pentru utilajele de procesare prin reacție, un centru tehnic și un centru pentru tehnologia de injecție, precum și un punct de instruire pentru divizia de servicii și soluții digitale (DSS). Viitorul companiei este proiectat într-o zonă amplă de cercetare și dezvoltare.

Halele sunt proiectate cu sisteme de încălzire eficiente energetic. sisteme de ventilație activă și izolație performantă. Pentru o bună calitate a aerului, mașinile de producție vor fi mai bine încapsulate și dotate cu un sistem de evacuare. În birouri, temperaturile sunt reglate în funcție de anotimp prin intermediul unor pânze moderne de încălzire și răcire.

Întreaga infrastructură este concepută pentru a permite operațiuni moderne și eficiente în toate sectoarele. Distanțele scurte dintre zonele de producție simplifică logistica și, astfel, reduc timpii de execuție în producție. De asemenea, în clădirile de birouri, departamentele sunt dispuse în mod optim unul față de celălalt, conform fluxurilor de lucru. Un concept de birouri moderne și deschise permite o mai bună comunicare între zone.

 

Ministrul adjunct Roland Weigert, despre fabrica din Parsdorf

Roland Weigert, viceministru în cadrul Ministerului bavarez al Afacerilor Economice, Dezvoltării Regionale și Energiei, s-a declarat încântat de decizia grupului de a se stabili la Parsdorf:

"Sectorul ingineriei mecanice, cu jucătorii săi globali, este un pilon al economiei bavareze, iar KraussMaffei, companie cu o îndelungată tradiție, este o figură emblematică pentru această industrie. Investiția de aproximativ o jumătate de miliard de euro în Parsdorf spune multe despre calitatea Bavariei ca locație industrială competitivă și durabilă. Puterea inovatoare a ingineriei mecanice din Bavaria va continua să contribuie la crearea de valoare și prosperitate în viitor. Promovarea cercetării și dezvoltării și asigurarea cadrului de investiții adecvat sunt, prin urmare, elemente esențiale ale politicii economice a guvernului bavarez."

KraussMaffei inaugurează noua fabrică și sediu central din Parsdorf, Germania