16 Apr, 2024

Mașina de injecție PX 320 cu tehnologia IMD Single Image DUO – de două ori mai rapidă și mai precisă

Utilizând seria PX și tehnologia IMD Single Image DUO, producătorii de mase plastice au posibilitatea de a crește productivitatea cu ajutorul matrițelor cu cavități multiple, câștigând, de asemenea, mai multă flexibilitate în cadrul producției.

München, 14 Decembrie 2018 – IMD Single Image DUO a fost prezentată în premieră pe o mașină de injecție PX 320, mărind în acest fel plaja forțelor de închidere disponibilă pentru această serie. Această tehnologie se constituie într-o premieră la nivel mondial, permițând poziționarea independentă a două imagini diferite în matriță.

Noi opțiuni pentru finsaje de înaltă calitate

Cererile industriei automotive, ale industriei medicale și ale industriei producătoare de echipamente electrocasnice, pentru componente cu suprafețe funcționale și aspect estetic atractiv, sunt în creștere constantă.

Tehnologia IMD (In Mold Decoration) asigură atingerea acestui deziderat prin introducerea unui film decorativ în interiorul matriței și transferarea imaginii model de pe acesta, pe piesa injectată, oferind o soluție eficientă și atractivă pentru finisaj.

Celula de producție PX320 cu IMD integrat, dezvăluie tendințele viitorului. Două produse din Plexiglas cu design diferit și o greutate totală de 136 g, sunt injectate într-un timp de ciclu de aproximativ 40 de secunde. Un produs are o suprafață anti-reflexivă, rezistentă la zgârieturi, similară celor utilizate în aplicațiile tactile, pe celălalt produs fiind imprimate câteva simboluri de operare bine poziționate. Alimentarea cu film decorativ prin intermediul tehnologiei IMD Single Image DUO, face acest lucru posibil pentru prima dată, prin alinierea a două filme decorative independente cu ajutorul unor marcatori prestabiliți, precizia obținută fiind de ordinul micronilor.

Productivitate și flexibilitate mărite

Unitatea de poziționare controlată cu servomotor este integrată în mașina de injecție, în acest caz PX 320, care este “inima” celulei de producție. Prin intermediul acestei mașini, KraussMaffei extinde gama forțelor de închidere disponibile pentru mașinile de injecție complet electrice din seria PX, până la 3200 kN. Mașinile electrice sunt adecvate pentru procese complexe datorită vitezei și preciziei sporite, adăugându-se operațiuni ulterioare complet automatizate pentru obținerea finisajelor.

Mașina de injecție PX 320 cu tehnologia IMD Single Image DUO – de două ori mai rapidă și mai precisă