22 May, 2024

Mașinile de injecţie performante și soluțiile industriale inteligente determină tendințele pentru viitor

KraussMaffei este un furnizor de mașini de injecție de înaltă calitate, automatizări și soluții industriale inteligente pentru industria auto, ambalaje, construcții, medicală și electronică.

München, 28 februarie 2018 – Modelul GX 900 cu viteză de injecție mărită reprezintă o soluție eficientă și rentabilă pentru piața ambalajelor mari. Sistemul FiberForm cu tehnologie multicomponent oferă noi oportunități pentru injecția pieselor uşoare termoplastice armate cu fibre.

Viteza mărită a maşinilor de injecţie din seria GX permite producția mai rapidă a ambalajelor

În plus față de vitezele mari de injecție, cerința principală a pieselor injectate cu pereți subțiri pentru ambalaje și logistică sunt ciclurile de producţie scurte. Din acest motiv, KraussMaffei a adăugat o nouă opţiune la seria GX cu 2 platane, care oferă clienților viteze diferite de injecție de până la 700 mm / s, în funcție de unitate.

De asemenea,maşina de injecţie tip GX 900-12000 include un timp de închidere mai scurt cu până la 0,45 s, conform EUROMAP. Seria GX cu opțiunea de viteză mărită este o alternativă eficientă, rentabilă și atractivă pentru fabricarea de componente mari pentru industriile de ambalaje și logistică.

Opțiunea de viteză mărită îşi prezintă avantajele la distanțe de deschidere de la 350 până la 400 mm. În acest fel, unitatea cinematică este similară cu cea a mașinilor cu genunchi, care nu ating accelerația maximă până la curse de deschidere mari. Mișcările paralele sunt îmbunătățite dacă se folosește o unitate de plastifiere acționată electric (E-Plast) care susține timpul scurt de ciclu.

O combinație inteligentă: FiberForm cu tehnologie multicomponent

KraussMaffei a adus injecția pieselor uşoare termoplastice armate cu fibre la un nou nivel de performanță. Compania a lansat o aplicație FiberForm în combinație cu tehnologia cu platan rotativ pentru mașini multi-component pe un model GXW 450-2000 / 1400.

FiberForm combină într-un singur proces termoformarea straturilor compozite și injectarea. Acest proces are ca rezultat componente din plastic armat cu fibre, care sunt deosebit de ușoare, dar prezintă un nivel ridicat de rezistență. Ele sunt utilizate în principal la fabricarea de vehicule.

Această combinație poate fi utilizată pentru a crea proprietăți complet noi pentru materialele compozite termoplastice, într-un singur proces. Datorită componentei din TPE, cotiera centrală are părți funcționale și părți vizibile cu suprafețe extrem de moi și atrăgătoare din punct de vedere vizual, ceea ce sporește confortul și estetica vizuală în interiorul vehiculului. La rândul său, utilizarea stratului compozit mărește rigiditatea și rezistența piesei. Aceasta înseamnă că nervurile și întregul material compozit sunt realizate cu pereți subțiri, ceea ce le reduce greutatea.

Mașinile de injecţie performante și soluțiile industriale inteligente determină tendințele pentru viitor