16 Apr, 2024

METRO G - Sisteme centralizate pentru transport granule

METRO G este cea mai cuprinzătoare și flexibilă gamă de alimentatoare cu granule material de pe piață. Combină cele mai bune variante dintre cele două game de alimentatoare granule material - Colortronic și Motan.

Isny, 20 Noiembrie 2017 – Fie simplu sau deosebit de complex, sistemul modular METRO G oferă o soluție individuală adaptată cerințelor dumneavoastră. 

Concept modular 

Toate alimentatoarele de material sunt complet modulare și pot fi folosite pentru diferite cantităţi și specificaţii, în funcție de aplicație. Există nu numai alimentatoare de volume diferite, dar și diferite dimensiuni de intrare și ieșire pentru materialul granulat care pot fi cu precizie adaptate cantităților transportate în funcție de distanță.

Versiunea de alimentator pentru mașina de injecție

Este disponibilă o versiune de alimentator pentru mașină de injecție, perfectă pentru transportul materialelor higroscopice în cantități mici sau în cazul spațiului limitat. Modulul de descărcare al alimentatorului nu are clapetă de evacuare, iar unitatea trebuie montată direct pe gura de alimentare a mașinii de injecție. Avantajul constă în lipsa buncărului de alimentare, mașina folosind foarte puțin material. Acest lucru este deosebit de important în cazul materialelor uscate, deoarece timpul de stocare al materialului are valoare minimă absolută.

Ventil de vacuum având curăţare prin implozie

Ventilul de vacuum garantează transportul constant și stabil al materialului, reducând costurile de întreținere. Sita filtrului este curățată automat prin implozie după fiecare ciclu de alimentare. Deoarece alimentatorul de material este etanș, capacitatea sa de transport rămâne stabilă și nu există praf în jurul unității.

Clapete interschimbabile de intrare a materialului

Având capacitate optimă de transport și uzură minimă, clapetele de intrare ale alimentatorului de material sunt ușor de îndepărtat și, în funcție de aplicația dvs., pot fi schimbate. Clapetele asigură funcționarea mai multor alimentatoare într-un sistem. Acestea limitează cantitatea de vacuum necesară pentru un grup de alimentatoare conectate la o stație de cuplare. Astfel, nu trebuie instalate ventile de reținere a materialului provenit de la stația de cuplare, care ar determina o reducere a capacității de transport și o abraziune crescută a materialului.

Modul de desprăfuire

Garantează calitatea deosebită a materialelor în cazul aplicațiilor speciale. Modulul de desprăfuire îndepărtează direct la alimentator praful și alte particule fine din materialele plastice performante, trimițându-le prin fluxul de aer către filtrul central de praf. Aceste materiale scumpe pot fi prelucrate imediat după desprăfuire.

Avantajele sistemelor centralizate de transport granule

  • Economie de materiale - o reducere de cel puțin 1-2% a costurilor materiilor prime ca urmare a reducerii pierderilor și a contaminării.
  • Economii în manipularea materialelor - prin centralizarea depozitării materialelor se reduce considerabil costul manipulării acestora.
  • Sistemele centralizate Motan necesită o mentenență mai ușoară decât a sistemelor independente, precum și costuri de întreținere mai mici.
  • Mai mult spațiu - un sistem centralizat de alimentare cu material reduce spațiul de producție, permițând amplasarea unor mașini de injecţie suplimentare și având ca rezultat o zonă organizată de depozitare.
  • Siguranța și curățenia – pierderi reduse de materiale, nu necesită curățarea filtrelor alimentatoarelor de pe mașini și stivuitoare pentru transportul materialelor, astfel că zona de producție este mai curată și mai sigură pentru personal.
  • Economie de energie - un sistem centralizat de transport utilizează aproximativ 80% mai puțină energie în comparație cu sistemele independente dedicate mașinilor.

Motan este un furnizor important la nivel mondial de sisteme centralizate complexe de alimentare cu material. Fiecare sistem este conceput astfel încât să se potrivească nevoilor companiei dvs., ținând cont de factori cum ar fi cantitatea prelucrată, tipurile de materiale și dispunerea fabricii. O gamă largă de alimentatoare cu o varietate de opțiuni de transport, comenzi, suflante și tehnici de filtrare permit crearea unui sistem optim pentru fiecare aplicație.

METRO G - Sisteme centralizate pentru transport granule