02 Mar, 2024

Motan: O nouă imagine, un nou logo, noi echipamente pe piața din Europa

Motan Holding GmbH s-a prezentat la K 2022 cu o imagine complet nouă, un nou logo și numeroase echipamente noi. În cadrul evenimentului, producătorul a lansat în premieră pe piața europeană echipamente entry-level ale noului brand Swift, ce oferă un bun raport preț-performanță și tehnologie de control de ultimă generație.

 

Noua identitate de brand motan group

Ca parte a revizuirii designului său corporativ, motan a efectuat un rebranding complet. Cu ocazia celei de-a 75-a aniversări, grupul motan își creează o nouă identitate de marcă. Proaspătă și transparentă, compania se prezintă la K`2022 cu un nou logo, un nou slogan și o strategie clară de brand.

"Ceea ce este important atât pentru clienții noștri, cât și pentru angajați este faptul că structura de vânzări va fi, desigur, menținută și că noua identitate de marcă nu va avea niciun impact organizațional asupra structurii corporative", explică Carl Litherland, CMO al grupului motan.

Ca parte a strategiei revizuite a mărcii umbrelă, printre altele, numele companiilor au fost standardizate și simplificate. În principiu, toate companiile din grup operează sub marca umbrelă "motan". Compania-mamă continuă să fie motan holding gmbh, cu sediul în Constance. Structura clară nou- creată acum asigură o orientare și o poziționare uniformă a companiilor și contribuie la un grad ridicat de transparență externă.

Astfel, "colortronic" nu va mai apărea pe viitor în denumirile companiilor. În luna septembrie a anului 2021, ultimul produs colortronic a fost asimilat în marca motan. Acest lung proces de integrare, care a avut loc în ultimii 15 ani, a luat sfârșit. În acest timp, companiile au crescut împreună din punct de vedere cultural și organizațional pentru a forma un grup corporativ. Litherland subliniază faptul că organizația de vânzări și servicii și centrul tehnic de la Friedrichsdorf rămân deschise, ca de obicei.

De asemenea, motan și-a reorganizat portofoliul de produse. Viitoarea strategie cu două mărci cuprinde mărcile:

  • "motan" ca marcă premium pentru soluții de sistem specifice clienților și
  • "swift" pentru produse individuale livrabile rapid, precum și pentru soluții standard în domeniul sistemelor.

 

Noile produse ale brandului motan swift

Motan lansează pe piața europeană echipamente ale noului brand Swift. Pentru aplicații standardizate de turnare prin injecție, suflare sau extrudare, produsele Motan Swift oferă tehnologie de control de ultimă generație și un raport excelent preț-performanță, la standardele înalte de calitate motan®.

 

Uscătoare multifunționale s-Compact cu sistem de transport integrat

Uscătoarele s-Compact sunt versatile, flexibile și eficiente energetic. Acestea sunt disponibile în trei versiuni și sunt echipate cu:

  • un buncăr de uscare de 80, 150 sau 250 de litri
  • până la două s-Conveyors pentru transportul către containerul de uscare
  • două mașini de procesare.

În plus, s-Compact poate controla un dispozitiv de dozare a aditivului s-Color V

Uscătorul s-Compact este furnizat în varianta de echipare standard cu funcții extinse, precum controlul punctului de rouă și transport al aerului uscat cu purjare. Uscătorul este operat prin intermediul ecranului tactil color integrat de 7 inch. Compartimentul de uscare este fabricat din oțel inoxidabil ce elimină posibilitatea apariției ruginei, indiferent de mediul de producție și de materialul care urmează a fi uscat. Condițiile constante și stabile sunt realizate prin izolarea completă a buncărului. În plus, buncărul este prevăzut cu o ușă de acces de dimensiuni generoase. Sistemul de conveiere integrat în uscător economisește spațiu și bani, deoarece elimină necesitatea echipamentelor suplimentare.

 

 

Stație de alimentare flexibilă s-Convac

s-Convac permite operarea eficientă din punct de vedere al costurilor a sistemelor de alimentare mici. Stația de alimentare poate fi utilizată cu suflante de diferite dimensiuni, pentru o mare varietate de aplicații de transport centralizat. Ventilatorul trifazat este silențios și nu necesită întreținere. Cu s-Convac Control integrat, stația poate fi combinată cu până la opt 8 alimentatoare de material S-Convey HOS și cu până la 8 supape de aspirație. Controlerul este echipat cu un ecran tactil color de 7 inch.

Suflantele cu canal lateral clasificate IE3 reprezintă o soluție eficientă din punct de vedere energetic pentru distanțe de transport scurte până la medii. Stațiile de suflare generează astfel un vid fiabil și constant. Stația de transport compactă poate fi amplasată în proximitatea mașinii de procesat, economisind spațiu.

 

 

 

 

Dispozitiv de dozare volumetrică a aditivilor s-Color V

s-Color V oferă o bună calitate a amestecului și o dozare fiabilă, precisă și constantă a aditivilor. Dispozitivul este compact și este proiectat astfel încât să poată fi montat direct pe gura de alimentare a mașinii de procesare. Prin dozarea sincronă se obține o acuratețe ridicată a rețetei, iar acest aspect creează o mai mare transparență și trasabilitate pentru asigurarea calității produsului finit. s-Color V este controlat prin intermediul unui ecran tactil color de 7 inch, asemenea celorlate echipamente din seria Swift.

 

 

 

 

 

 

Uscătoare compacte, mobile, cu aer uscat Luxor SG

LUXOR SG reprezintă cea mai recentă generație de uscătoare cu aer uscat compacte și mobile. 

LUXOR SG se caracterizează prin combinarea tehnologiei de proces fiabile și a tehnologiei de control de ultimă generație, asigurând astfel un rezultat de uscare perfect.
Cu funcția ecoPROTECT instalată în mod standard, uscătoarele oferă un proces de uscare economic, care garantează că materialul nu este uscat excesiv sau insuficient.

 

 

 

 

 

 

Surse: Motan News, K-online, K-aktuell


motan GmbH  |  în România, prin Plastics Bavaria

Din portofoliul motan fac parte echipamenrte și sisteme inovatoare pentru depozitare, uscare și cristalizare, transport, dozare și amestecare a materiilor prime pentru industria de fabricație și prelucrare a materialelor plastice. Plastics Bavaria este partener și unic distribuitor al sistemelor motan în România.

Motan: O nouă imagine, un nou logo, noi echipamente pe piața din Europa
Motan: O nouă imagine, un nou logo, noi echipamente pe piața din Europa