25 Jun, 2022

Netstal ELION MED - Mașina de injecție complet electrică pentru aplicații de tehnologie medicală

Perfect adaptabile condițiilor de cameră curată, cu o capacitate de procesare înaltă și dinamica de injecție superioară, mașinile de turnare prin injecție ELION MED sunt cele mai utilizate echipamente pe liniile de producție complexe pentru pipete, vase Petri, seringi, pen-uri de insulină și a tuturor celorlalte piese din plastic din tehnologia medicală.

 

Näfels, 15 decembrie 2021 - NETSTAL primește titlul "Best medical injection molding packaging company" în cadrul Global Excellence Awards 2021, acordat de Global Health and Pharma (GHP). Pentru a doua oară după 2019, compania este recunoascută pentru forța inovatoare a mașinilor și aplicațiilor de turnare prin injecție în domeniul tehnologiei medicale. Aceasta vizează în mod specific sistemele de ambalare primară și de livrare a medicamentelor care sunt utilizate pentru depozitarea în condiții de maximă siguranță. Acestea includ inhalatoare, pen-uri de insulină, distribuitoare de perfuzii și seringi preumplute, fabricate la nivel mondial pe mașini NETSTAL. Pentru producția în masă a acestor articole de unică folosință, cerințele în termeni de precizie, acuratețe și curățenie sunt deosebit de ridicate. Același lucru este valabil și pentru producția de materiale de unică folosință pentru diagnosticarea in vitro, cum ar fi vârfurile de pipetă, plăcile de microtitrare, tuburile de recoltare a sângelui și vasele Petri.

Ne onorează recunoașterea în acest domeniu de activitate deosebit de important,  pentru a doua oară după 2019. Cu ajutorul mașinii complet electrice din seria ELION, cu expertiza noastră în tehnologia de sistem și serviciile globale cuprinzătoare, le oferim clienților noștri cea mai bună soluție pentru producția performantă a ambalajelor medicale primare, a sistemelor de livrare și a consumabilelor pentru diagnosticare.

Începând din 2022, NETSTAL va oferi un nou serviciu: calibrarea acreditată ISO 17025 a mașinilor de turnare prin injecție,  

declară Renzo Davatz, CEO al NETSTAL.

 

 

Principalele caracteristici ale mașinilor de injecție mase plastice NETSTAL ELION MED:

  • Forțe de strângere cuprinse între 800 și 2800 kN
  • Unitate de închidere electrică, pentru timpi de ciclu extrem de scurți
  • Unitate de injecție complet electrică, cu măsurare integrată a forței pentru stabilitate maximă de la un ciclu de injecție la altul și o greutate constantă a piesei
  • Controler aXos programabil independent pentru flexibilitate și utilizare facilă
  • Eficiență energetică optimă, datorită recuperării energiei cinetice
  • Fiabilitate și disponibilitate maximă a sistemului
  • Funcționare inteligentă prin integrarea specificațiilor de operare în controlerul mașinii

 

 

Înaltă performanță și flexibilitate pentru aplicații în condiții de cameră curată

În prezent, condițiile de „cleanroom” sunt standardul pentru fabricarea de piese sterile sau așa-numitele piese „curate" pentru tehnologia medicală și industria farmaceutică. Netstal oferă echipamente cu tehnologie performantă de turnare prin injecție pentru domeniul medical sau farmaceutic și planifică procesele de producție, ținând cont în același timp de directivele stricte ale Good Manufacturing Practice (GMP) și European Medicines Agency (EMA).

 

Până la 60% economie de energie

Sistemul de acționare al seriilor Netstal ELION și ELIOS a fost proiectat cu gândul la sustenabilitate. Aproximativ 80% din energia cinetică generată de mișcarea unității de strângere poate fi recuperată. Sistemul autonom de gestionare a energiei distribuie energia recuperată către întregul sistem în mod eficient, prevenind risipa. Tehnologia de control precis reglează constant viteza la punctul de funcționare optim, economisind până la 50 % din energia utilizată, în comparație cu tehnologia convențională hidraulică. Dacă toate axele de mișcare ale mașinii sunt acționate servoelectric, așa cum este cazul ELION Med, beneficiul suplimentar în materie de eficiență este de aproximativ încă 10%.

 

 

Unitate de închidere electrică

Unitatea de închidere ELION este dezvoltată special pentru cicluri rapide. Principiul ei unic de funcționare facilitează timpi de mișcare extrem de scurți. Are un sistem de închidere central în 5 puncte, sistem de lubrifiere în circuit închis și sistem de ghidaj liniar, fiind caracterizată prin precizie maximă și funcționare lină.

 

 

Unitate de injecție de înaltă performanță, complet electrică

Datorită principiului unic de transmisie cu angrenaj dublu cu cremalieră dințată și a unei măsurări extrem de precise a forței integrate în axul de injecție, unitatea de injecție ELION oferă o precizie remarcabilă și o reproductibilitate absolută. Rezultatul este o stabilitate fără precedent, de la un ciclu de injecție la altul.

 


Spațiu de instalare a matriței adecvat pentru camere curate

Unitatea de strângere ELION este proiectată pentru utilizarea în medii de producție curate. Toate punctele de rulare sunt complet etanșe, iar uleiul de lubrifiere circulă printr-un circuit închis ermetic. Acest lucru înseamnă că orice contaminare a spațiului de instalare a matriței poate fi prevenită în mod eficient.

 

 

Ejector dinamic, cu poziționare precisă

Mecanismul stabil și rigid al pârghiei ejectorului este acționat prin intermediul unui servomotor cu dinamică înaltă. În combinație cu senzorii de poziție și tehnologia de control sofisticată, ejectorul mașinii electrice ELION oferă o precizie și o reproductibilitate remarcabile.

 

 

Purjare curată

Capacul duzei "clean purge" patentat de Netstal reduce semnificativ emisiile de particule în timpul purjării prin controlul automat al debitului volumetric. Un aspect esențial pentru aplicațiile în camere curate.

 

 

Controler aXos de ultimă generație cu SMART OPERATION

Smart Operation este conceptul de operare inovator pentru toate mașinile NETSTAL cu tehnologie de control aXos. Operarea ghidată, rapidă și sigură reduce timpii de oprire și previne în mod fiabil erorile de operare.

Cu un controler de înaltă performanță și flexibil, puteți obține randament maxim de la echipamentul Netstal. aXos a fost dezvoltat pentru a răspunde cerințelor tot mai complexe ale aplicațiilor actuale și viitoare. Funcțiile inovatoare sprijină operarea simplă, rapidă, fără defecțiuni în mediul de producție.

 

 

Vopsea medicală specială

ELION cu MED-Kit are un design optimizat al suprafețelor și o vopsea specială care facilitează curățarea simplă și conformă cu cerințele camerelor curate.Lanțuri de transmisie închise

Pentru o adaptare optimă la utilizarea în camere curate, lanțurile de transmisie închise sunt utilizate exclusiv pentru versiunea medicală a mașinii de injecție ELION.

 

 

Opțiuni de echipare MED-KIT

Pentru echiparea în condiții de cameră curată a mașinii electrice de injecție ELION, există numeroase opțiuni MED-Kit ce permit o configurare personalizată. În funcție de caracteristicile selectate, se poate obține o clasă de cameră curată de până la ISO 5.

Clean Purge: exhaustor cu duze și control automat al fluxului volumetric, patentat Netstal
Carcasă cu flux laminar
Capace pentru a facilita fluxurile laminare de aer
Lanțuri de tracțiune închise
Platane galvanizate, complet etanșe
Servomotoare incapsulate și răcite cu apă
Mijloace de distribuție flexibile (apă, aer, energie) complet integrate
Ampatament ridicat pentru a simplifica curățarea podelei, sub mașină
Design optimizat al suprafețelor și vopsea specială, ușor de curățat
Circuite individuale ale matriței monitorizate de senzori de debit pentru asigurarea calității
Vopsea specială pentru o curățare simplă și conformă cu cerințele camerelor curate

 


 

Compania elvețiană NETSTAL Maschinen AG este un nume reprezentativ la nivel internațional în industria ambalajelor, precum și în tehnologia medicală, oferind mașini de turnare prin injecție și soluții de sistem de înaltă performanță. Portofoliul de produse include mașini de turnare prin injecție ELIOS și ELION cu forțe de strângere între 800 și 10.000 kN, sisteme de preforme PET-LINE pentru până la 144 de cavități și soluții de sistem la cheie. În domeniul mașinilor de turnare prin injecție, NETSTAL este lider tehnologic cu mașini performante care se remarcă pe piață prin viteză, fiabilitate și precizie. NETSTAL este parte a KraussMaffei Group din 1992.
 

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Netstal în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru procesarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră. De asemenea, Plastics Bavaria oferă servicii complete de consultanță pentru configurarea mașinilor de injecție Netstal, asigurînd punerea în funcțiune a acestora și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor.

Surse: netstalkraussmaffei

 

Netstal ELION MED - Mașina de injecție complet electrică pentru aplicații de tehnologie medicală
Netstal ELION MED - Mașina de injecție complet electrică pentru aplicații de tehnologie medicală
Netstal ELION MED - Mașina de injecție complet electrică pentru aplicații de tehnologie medicală
Netstal ELION MED - Mașina de injecție complet electrică pentru aplicații de tehnologie medicală