22 Jul, 2024

NETSTAL prezintă noua linie mașini de injecție pentru producția preformelor PET cu eliminare laterală - PET-LINE Side-Entry

Noua serie de mașini destinate producției de preforme PET, Netstal PET-LINE cu extragere laterală asigură compatibilitatea perfectă cu matrițele cu intrare laterală și stațiile de răcire existente, precum și cea mai mare viteză și precizie pentru maximzarea producției. Noua PET-LINE impresionează, de asemenea, prin putere net superioară, operare ușoară, eficiență energetică și o unitate de operare de ultimă generație.

 

Näfels, Elveția, octombrie 2021 - Primul sistem NETSTAL PET cu extragere laterală oferă o capacitate de producție superlativă, eficiență energetică excelentă, procesare optimizată a rPET și o nouă unitate de operare. Optimizarea capabilităților de procesare a PET-ului reciclat îmbunătățește amprenta asupra mediului și deschide calea către o economie circulară durabilă. Cu noua NETSTAL PET-LINE, obțineți ceea ce este în prezent cel mai puternic, mai ecologic și mai fiabil sistem de preforme disponibil pe piață.

 

Principalele caracteristici ale sistemului NETSTAL PET LINE Side-Entry:

 

Unitate de răcire rapidă

 

Netstal PET LINE Side Entry - Unitate de racire rapidaNoua soluție de răcire a preformelor poziționată lateral permite timpi de ciclu mai scurți datorită dinamicii sale ridicate. Se pot utiliza până la 4 stații de răcire.

Datorită poziționării complet revizuite a unității de răcire, pe partea laterală a mașinii, unitatea de închidere are o geometrie adaptată, cu o distanță între axe de 928 x 928 milimetri. Datorită dinamicii sale ridicate, unitatea de extragere rapidă – cu până la 4 stații de răcire - permite cei mai reduși timpi per ciclu de fabricație.

Banda transportoare integrată și ejecția cu recul redus asigură îndepărtarea preformelor cu o fiabilitate absolută. Răcirea internă și externă eficientă asigură o calitate înaltă a preformei.

 

Unitate de închidere electrică

 

Netstal PET LINE Side Entry - Unitate de inchidere electricaUnitatea de închidere cu acționare complet electrică, prevăzută cu articulație cu pârghie dublă în cinci puncte impresionează prin consumul redus de energie, viteza maximă şi precizia absolută.

Cinetica armonioasă și fluidă asigură o uzură minimă a matriței. Disponibilitate maximă datorită instalării și schimbării simplificate a matriței. Designul extrem de robust asigură câteva milioane de cicluri pe an și mulți ani de funcționare continuă, fiabilă.

„Datorită cinematicii de înaltă precizie a unității de închidere, funcționarea fiabilă și prietenoasă cu matrița este garantată în condiții de producție. Designul excepțional de robust asigură ani de funcționare continuă, fiabilă, la capacitate mare și viteză constantă. Toate combinate cu cea mai bună eficiență energetică disponibilă pe piață.„ , declară Stefan Kleinfeld, Manager Produs Sisteme PET.

 

Controler aXos de ultimă generație cu NETSTAL SMART OPERATION

 

Netstal PET LINE Side Entry - Controler aXos de ultimă generație cu NETSTAL SMART OPERATIONNoua unitate de control aXos 9 oferă o combinație inovatoare între operarea tactilă și tastele cu feedback tactil (haptic). Navigarea are loc întotdeauna pe ecranul tactil central. Mișcările însă, sunt declanșate prin intermediul tastelor cu feedback tactil explicit. 

„Lansăm cea mai recentă generație a tehnologiei de control aXos alături de noua NETSTAL PET-LINE. aXos combină designul anterior cu un concept de control inovator care permite o operare mai ușoară. Noul panou este format dintr-un ecran tactil central flancat de butoane cu feedback tactil (haptic). Navigarea între intervalele de setări individuale se face exclusiv prin intermediul ecranului tactil, iar mișcările sunt întotdeauna declanșate prin intermediul tastelor haptice iluminate. Utilizatorii experimentați vor aprecia avantajele față de un controler cu ecran strict tactil deoarece, printr-un clic pe buton, aceștia primesc un feedback haptic clar, care facilitează semnificativ operarea, în timp ce urmăresc axa care trebuie mutată.”, a explicat Stefan Kleinfeld.

Smart Operation este o caracteristică a noii serii NETSTAL PET-LINE. Caracteristica sa constă din patru butoane cu ajutorul cărora sistemul poate fi operat intuitiv într-un mediu de producție. Instrucțiunile clare și culorile specifice permit controlarea facilă și rapidă a proceselor.

„Într-un mediu de producție, controlerul mașinilor echipate cu NETSTAL SMART OPERATION urmează întotdeauna același principiu, indiferent de tipul preformelor fabricate. Acest lucru permite o instruire mai rapidă a personalului din producție, iar volumul descrierilor de proces, listelor de verificare și instrucțiunilor de lucru. poate fi redus semnificativ Beneficiul rezultat este o pregătire mai rapidă pentru producție și, prin urmare, o disponibilitate mai mare a întregii fabrici.”

NETSTAL Smart Operation vine ca dotare standard și permite pornirea și producția simplă, rapidă și sigură în orice moment.

 

 

Unitate de injecție puternică

 

Netstal PET LINE Side Entry - Unitate de injecție puternicăUnitatea de injecție în două trepte, extrem de eficientă din punct de vedere energetic, permite timpi de ciclu reduși datorită unui proces de plastifiere și injecție optimizat și adaptat. Intruziunea și măsurarea automată asigură o calitate omogenă și constantă a topiturii, valori scăzute de AA (acetaldehidă) și alimentare blândă cu material.

Datorită designului optimizat al noului șnec PETX, utilizatorii beneficiază de un proces de plastifiere stabil atât pentru PET, cât și pentru rPET (PET reciclat) și aditivi.

Nivelurile scăzute de acetaldehidă au fost întotdeauna un important indicator de performanță al seriei PET-LINE. În urma testelor efectuate în colaborare cu PET MHT, Netstal a demonstrat că valorile AA ale noii PET-LINE se situează într-un interval foarte scăzut, chiar și fără adăugarea de inhibitori. Articolul detaliat se regăsește în numărul actual al revistei PET Planet Insider.
 

 

 

Soluții de detaliu proiectate inteligent

 

Netstal PET LINE Side Entry - Soluții de detaliu proiectate inteligentNoua PET-LINE Side-Entry oferă cel mai puternic sistem PET care permite producția preformelor de calitate excepțională, la cel mai mic cost per unitate. Pentru aceasta, fiecare producător are nevoie de un sistem cu operare intuitivă și ușor de întreținut. Pentru a realiza acest lucru, Netstal a acordat atenție fiecărui detaliu în procesul de dezvoltare a sistemului.

 

 

Cycle Guard

 

Cycle Guard, disponibil opțional, monitorizează permanent sursa de alimentare și furnizează suficientă energie în caz de urgență. Cycle Guard nu necesită baterii sau o mentenanță deosebită și este eficient din punct de vedere al costurilor.

Întreruperile de curent scurte sau fluctuațiile rețelei de ordinul milisecundelor sunt rezolvate în mod fiabil. Dacă întreruperea durează mai mult, atunci este furnizată suficientă energie pentru a opri ciclul în mod sigur și controlat. Preformele sunt complet injectate și demulate. Încărcarea parametrilor pentru urmatorul ciclu de injecție este întreruptă și întregul sistem este oprit în mod controlat. După o scurtă verificare a sistemului, producția poate fi repornită rapid. 

Cycle Guard crește disponibilitatea mașinii în medii industriale dure și vă asigură în mod fiabil productivitatea la cele mai mici costuri.

 

Sistemul PET LINE Side-Entry este disponibil în 2 variante, cu forța de închidere de 3000kN și 4000kN, iar în curând va și lansată varianta de 5000kN.

 

 

Avantaje client:

 

  • Intrare laterală pentru compatibilitate cu matrițele de preforme existente
  • Cea mai mare viteză și precizie, pentru productivitate maximă
  • Cel mai mic consum de energie pentru reducerea amprentei ecologice
  • Procesare rPET optimizată pentru susținerea economiei circulare
  • Sistem ușor de utilizat și întreținut
  • Unitate de închidere cu interval de blocare 1,9 secunde
  • Cele mai mici costuri unitare
  • Sistem de producție integrat dintr-o singură sursă: mașină, matriță, canal cald, robot de extragere, unitate de răcire post-demulare și auxiliare.


Compania elvețiană NETSTAL Maschinen AG este un nume reprezentativ la nivel internațional în industria ambalajelor, precum și în tehnologia medicală, oferind mașini de turnare prin injecție și soluții de sistem de înaltă performanță. Portofoliul de produse include mașini de turnare prin injecție ELIOS și ELION cu forțe de strângere între 800 și 10.000 kN, sisteme de preforme PET-LINE pentru până la 144 de cavități și soluții de sistem la cheie. În domeniul mașinilor de turnare prin injecție, NETSTAL este lider tehnologic cu mașini performante care se remarcă pe piață prin viteză, fiabilitate și precizie. 
NETSTAL este parte a KraussMaffei Group din 1992.
 

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Netstal în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru procesarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră. De asemenea, Plastics Bavaria oferă servicii complete de consultanță pentru configurarea mașinilor de injecție Netstal, asigurînd punerea în funcțiune a acestora și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor.

 

Surse: netstalahead.kraussmaffei, kraussmaffei

 

 

NETSTAL prezintă noua linie mașini de injecție pentru producția preformelor PET cu eliminare laterală - PET-LINE Side-Entry
NETSTAL prezintă noua linie mașini de injecție pentru producția preformelor PET cu eliminare laterală - PET-LINE Side-Entry
NETSTAL prezintă noua linie mașini de injecție pentru producția preformelor PET cu eliminare laterală - PET-LINE Side-Entry

Echipamente complementare