16 Apr, 2024

Noua generație de roboți LRX – mai modulară și mai eficientă

Noua generatie de roboti LRX - Datorită numeroaselor caracteristici noi, timpii secundari de proces și prin urmare timpii de ciclu sunt reduși considerabil.

München, 18 Aprilie 2017 – Datorită numeroaselor caracteristici noi, timpii secundari de proces și prin urmare timpii de ciclu sunt reduși considerabil.

KraussMaffei a optimizat gama de roboți liniari, de dimensiuni mici. Noii roboți LRX 50, LRX 100 și LRX 150 au fost concepuți astfel încât să îndeplinească cerințele în ceea ce privește precizia, productivitatea și livrarea rapidă. 

München, 18 Aprilie 2017 – Datorită numeroaselor caracteristici noi, timpii secundari de proces și prin urmare timpii de ciclu sunt reduși considerabil.

Montajul sincronizat asigură perioade scurte de livrare

Pentru producția noilor roboți de dimensiuni mici, KraussMaffei Automation realizează un montaj sincronizat în fabrica din Schwerin. Astfel, reușește să asigure o perioadă scurtă de livrare și calitate superioară datorită faptului că procesul de fabricație se desfășoară într-o singură locație, precum și service și retrofit rapide având în vedere stocul variat de piese de schimb.

Noua generație de roboți liniari, de mici dimensiuni, întregește competența KraussMaffei în automatizare incluzând, de asemenea, roboți industriali și sprue pickere. Noii roboți LRX 50, LRX 100 și LRX 150 pot fi combinați individual cu toate mașinile de injecție hidraulice și electrice ce au forțe de închidere de la 350 la 6500 kN.

Noii roboți LRX – disponibilitate imediată
 
Designul industrial modern al noii generații de roboți cu dimensiuni reduse a fost special conceput pentru fiabilitate superioară. Dulapul de comutare descentralizat asigură acces ușor și flexibilitate, de exemplu în caz de mentenanță, la retrofitul senzorilor sau al circuitelor de aer suplimentare.
 
Conceptul revizuit de protecție termică pentru componentele electronice din clasa de protecție IP54 asigură disponibilitate și siguranță superioare.
Mai mult, acționările cu cremaliere și pinioane ce înlocuiesc benzile zimțate garantează un nivel de precizie superioară în mișcările rapide ale axelor. Circuitele de aer și sistemul electronic sunt protejate pe axa Y prin schimbarea rapidă a carcaselor.
De asemenea, un portal central pentru circuitele de aer permite înlocuirea imediată a gripperului și sprijină procesul de fabricație putând avea loc schimbări frecvente de produs.
 
Componente eficace suplimentare completează accesibilitatea excelentă și productivitatea noii generații de roboți liniari de dimensiuni mici. Noul design al axelor acționate servo permite acces liber pentru plastifiere și alimentarea cu material. De asemenea, sunt garantate curse minime de deschidere și o funcție de eliminare aer suplimentară după ce componentele sunt menținute cu ajutorul vacuumului, depozitarea fiind una rapidă. Așadar, timpii secundari de proces pot fi reduși semnificativ, prin urmare și timpul total de ciclu.
 
Rentabilitate și economie de energie
 
KraussMaffei acordă o atenție specială economiei de energie și rentabilității tuturor sistemelor de manipulare. Acest lucru se aplică și roboților LRX. De exemplu, sistemul digital de monitorizare vacuum cu funcția integrată de economisire aer comprimat face posibilă reducerea cantității necesare până la 90%. Funcția suplimentară de monitorizare a pierderilor de aer raportează defecțiuni în timpul operării, ceea ce permite mentenanța planificată a sistemului.
 
Cu scopul de a manevra încărcări mai mari cu dispozitive mai mici, designul axelor acționate servo a fost revizuit, obiectivul fiind cel de a reduce greutatea echipamentelor proprii și de a crește capacitatea de sarcină a roboților. Datorită construcției ușoare a axelor principale, masa ce trebuie deplasată de către acestea în mod individual a fost redusă. În concluzie, operațiunile pot fi realizate cu unități de acționare mai mici consumul de energie fiind astfel redus.

Noua generație de roboți LRX – mai modulară și mai eficientă