25 Sep, 2023

O nouă opțiune dedicată mașinilor de injecție hibride NETSTAL: reducerea adaptivă a presiunii sistemului

Eficiență energetică superioară, disponibilitate crescută și amprentă ecologică redusă cu noul sistem adaptiv de reducere a presiunii sistemului, dedicată mașinilor de injecție hibride NETSTAL

München, 21 februarie 2023 - O nouă opțiune este acum disponibilă pentru mașinile de injecție hibride de la NETSTAL. Reducerea adaptivă a presiunii sistemului stabilește presiunea de funcționare optimă în sistemul hidraulic, reduce consumul de energie și amprenta de CO2, menținând cel puțin același nivel de productivitate. Opțiunea este disponibilă și în sistem retrofit, iar investiția se amortizează într-un timp scurt.

 

Pentru a face față fără probleme celor mai intense solicitări, sistemul hidraulic al mașinilor de injecție hibride NETSTAL este proiectat să funcționeze la o presiune maximă de 250 bari. Pentru anumite aplicații, o valoare inferioară ar fi, de asemenea, suficientă. 

"Aici intervenim cu noua funcție de limitare a presiunii sistemului și creștem eficiența energetică a mașinilor Netstal. În modul automat, sistemul de control adaptiv determină punctul optim în orice moment și ajustează presiunea sistemului în consecință. Cu un nivel de productivitate identic sau chiar crescut, consumul de energie pentru asigurarea presiunii sistemului este redus la minimum.”, explică Daniel Wipfli, manager de produs la NETSTAL.

O sarcină mai mică asupra componentelor poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra disponibilității utilajului, intervalele de întreținere pot fi planificate mai eficient, iar utilajul rămâne în producție pentru mai mult timp.

 

Amprenta de carbon redusă și un flux de capital ridicat

În plus, există și alte avantaje de ordin ecologic și economic pentru clienții NETSTAL. Consumul mai mic de energie al mașinii reduce, de asemenea, amprenta ecologică a operatorului. În funcție de mixul regional de energie electrică, se emite mai puțin CO2. În majoritatea cazurilor, investiția se amortizează în câteva luni, în funcție de regiune și de costurile energiei electrice. 

*În unele țări, investițiile în instalații de producție mai eficiente din punct de vedere energetic și mai prietenoase cu mediul sunt subvenționate prin granturi guvernamentale. Suntem bucuroși să calculăm potențialul individual de economisire al clienților nosștri și să le demonstrăm felul în care pot fabrica produse identice la un cost mai mic și cu o amprentă de CO2 redusă.", declară Wipfli.

În cele din urmă, costurile de consum mai mici și subvențiile au un efect pozitiv asupra fluxului de numerar al companiei. Sarcina mai mică asupra echipamentului contribuie la prelungirea duratei de viață a mașinii. Costurile de achiziție per an de utilizare sunt mai mici. De asemenea, la sfârșitul duratei utile de viață vizate, se poate obține un preț mai mare pe piața utilajelor uzate. 

Reducerea adaptivă a presiunii sistemului este disponibilă opțional pentru toate mașinile de injecție NETSTAL hibride care utilizează cea mai recentă versiune aXos (versiunea 8.6.0). Este posibil retrofitul mașinilor existente.

Utilajele NETSTAL sunt considerate ca fiind deosebit de stabile din punct de vedere valoric. Cu noul sistem adaptiv de reducere a presiunii, compania elvețiană își consolidează poziția de lider pe piața internațională.

 

Surse: Netstal.com, petnology.com


Compania elvețiană NETSTAL este recunoscută la nivel internațional pentru mașini de injecție de înaltă performanță și soluții de sistem. Portofoliul de produse include mașinile de turnare prin injecție ELIOS și ELION cu forțe de închidere între 800 și 10.000 kN, sisteme de preforme PET-LINE pentru până la 144 de cavități și soluții de sistem la cheie pentru industria ambalajelor și a băuturilor, precum și pentru tehnologia medicală. NETSTAL este certificat ISO 9001:2015 și este un laborator de calibrare acreditat ISO/IEC 17025:2017.

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Netstal în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru procesarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră. De asemenea, Plastics Bavaria oferă servicii complete de consultanță pentru configurarea mașinilor de injecție Netstal, asigurînd punerea în funcțiune a acestora și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor.

O nouă opțiune dedicată mașinilor de injecție hibride NETSTAL: reducerea adaptivă a presiunii sistemului