16 Apr, 2024

Performanțe superioare și consum redus de energie: ELIOS 4500 optimizat

Mașinile hibride de înaltă performanță din seria Netstal ELIOS s-au impus pe piața ambalajelor cu pereți subțiri. Prin reproiectarea inteligentă a componentelor de acționare, noul ELIOS 4500 oferă eficiență energetică superioară și timpi de ciclu reduși semnificativ.

Cu forțe de strângere de la 4500 la 10000kN, portofoliul Netstal ELIOS acoperă o gamă largă de aplicații de înaltă performanță, precum recipiente de ambalare cu pereți subțiri (caserole, cutii pentru înghețată, pahare și alte recipiente cu licență tip IML – In-Mould-Label), ghivece pentru flori, turnare prin compresie – injecție, tuburi.

München, 16 februarie 2022 - NETSTAL a reușit să realizeze un nou pas spre optimizarea eficienței cu o revizuire a ELIOS 4500. Printr-o reproiectare inteligentă a componentelor de acționare, timpul ciclului de uscare a fost redus semnificativ și, în același timp, eficiența energetică a fost din nou crescută.

 

ELIOS, mașina de înaltă performanță pentru ambalaje cu pereți subțiriPerformanțe superioare și consum redus de energie: ELIOS 4500 optimizat

Seria de mașini ELIOS a fost încă de la început dezvoltată și orientată spre segmentul de înaltă performanță al ambalajelor cu pereți subțiri. În prezent, portofoliul acoperă o gamă de forțe de strângere de la 4500 la 10000kN. În ceea ce privește performanța și eficiența energetică, modele deverse ale seriei ELIOS stabilesc un punct de referință pe piață.

Datorită conceptului unic de acționare hibrid, format dintr-un reductor cu cremalieră dublă acționat de un servomotor dinamic și o acționare hidromecanică cu interacțiune sincronă, unitățile de strângere sunt foarte rapide pe de o parte, dar în același timp funcționează și foarte eficient din punct de vedere energetic. Acest lucru este posibil în principal prin recuperarea energiei cinetice și, în același timp, prin conceptul inteligent de acționare hibridă bazat pe sistemul hidraulic cu acumulator adaptiv, care asigură utilizarea optimă a energiei. Acest concept de acționare permite îndeplinirea simultană a două cerințe de bază:

  • potențial maxim de performanță
  • eficiență energetică optimă

 

Sistemul de închidere al noului ELIOS 4500 cu acționare complet electrică (randare)Optimizarea simultană a performanței și a consumului de energie

Pentru cel mai mic model din serie, ELIOS 4500, s-a obținut o optimizare semnificativă prin revizuirea componentelor de acționare. Datorită unui design îmbunătățit al acționării servo-electrice, partea acționată hidromecanic a unității de strângere poate fi complet eliminată, ceea ce duce la eliminarea pierderilor de energie asociate.

Rezultatul:

  • Un timp al ciclului de uscare redus cu 0,1 secunde.
  • Consum de energie redus cu 7 kW*.

*se referă la ciclul de uscare conform Euromap.

În același timp, unitatea de strângere este ușor mai scurtă, ceea ce economisește spațiu de producție prețios.

 

Beneficii multiple pentru aplicații de înaltă performanță

În special în segmentul de înaltă performanță al ambalajelor cu pereți subțiri, durata ciclului este un factor cheie pentru o producție economică. Datorită timpilor de mișcare mai scurți, producția poate fi crescută semnificativ. În același timp, eficiența energetică îmbunătățită duce la o reducere a costurilor cu energia electrică, ceea ce are, de asemenea, un efect pozitiv asupra rentabilității. Designul mai scurt economisește, de asemenea, spațiu de producție, care poate fi utilizat în mod profitabil în alt scop.

 


 

Compania elvețiană NETSTAL Maschinen AG este un nume reprezentativ la nivel internațional în industria ambalajelor, precum și în tehnologia medicală, oferind mașini de turnare prin injecție și soluții de sistem de înaltă performanță. Portofoliul de produse include mașini de turnare prin injecție ELIOS și ELION cu forțe de strângere între 800 și 10.000 kN, sisteme de preforme PET-LINE pentru până la 144 de cavități și soluții de sistem la cheie. În domeniul mașinilor de turnare prin injecție, NETSTAL este lider tehnologic cu mașini performante care se remarcă pe piață prin viteză, fiabilitate și precizie. NETSTAL este parte a KraussMaffei Group din 1992.
 

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Netstal în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru procesarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră. De asemenea, Plastics Bavaria oferă servicii complete de consultanță pentru configurarea mașinilor de injecție Netstal, asigurînd punerea în funcțiune a acestora și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor.

 

Surse: netstal

Performanțe superioare și consum redus de energie: ELIOS 4500 optimizat