20 Jan, 2022

Procese complexe de turnare prin injecție în timp record, cu noua generație de roboți liniari LRX de la KraussMaffei

Viteză, precizie, flexibilitate – noua generație de roboți liniari KraussMaffei LRX oferă procesatorilor de materiale plastice o flexibilitate și mai mare în procesele de turnare prin injecție complexe, cu o precizie, viteză și repetabilitate ridicate. 

 

München, 21 Decembrie 2021 - Noua generație de roboți liniari KraussMaffei LRX se dezvoltă odată cu cerințele dumneavoastră. Trei beneficii cheie pentru procesatorii de materiale plastice sunt: selecția largă de lungimi de axă și axe servo, integrarea optimă a perifericelor și o mare flexibilitate în procesele complexe de turnare prin injecție. 

 

 

Ce este nou?

 

KraussMaffei a introdus un nou control suspendat portabil, care este mai ușor de utilizat și oferă operatorului mai multe informații. Ecranul multitouch de înaltă rezoluție de 10,1 inch cu control tactil sensibil la presiune oferă operatorului o vizualizare clară a informațiilor. Funcția EcoMode este acum o dotare standard, care asigură adaptarea vitezei de funcționare a robotului la ciclul mașinii de turnare prin injecție. Acest lucru reduce timpii de așteptare și sarcina asupra sistemului mecanic și trenului de transmisie. Supapele opționale de economisire a aerului opresc generarea de vid de îndată ce componenta este prinsă în siguranță. În plus, roboții pot încorpora acum până la opt circuite de vid și opt circuite pneumatice, un updrade față de limita anterioară de patru pentru fiecare tip de circuit.

 

 

Eficiență energetică – Economii de energie de până la 20%

 

Eficiența energetică și producția care economisește resursele devin tot mai importante. Drept urmare, KraussMaffei oferă acum funcția EcoMode ca dotare standard pentru toți roboții liniari din seria LRX. Eco-Mode asigură că viteza de funcționare a robotului este adaptată la ciclul mașinii de turnat prin injecție. Acest lucru reduce timpii de așteptare, fără a influența durata ciclului. Acest lucru, la rândul său, ușurează sarcina asupra sistemului mecanic și a trenului de transmisie și asigură economii de energie de până la 20%.

Un potențial mai mare de conservare a resurselor este oferit de supapele opționale de economisire a aerului pentru generarea unui vid cu control integrat al economisirii aerului. Aceasta întrerupe generarea vidului de îndată ce componenta este prinsă în siguranță și este atinsă valoarea de vid configurată. Când valoarea pragului este depășită, generarea de vid este activată din nou. În comparație cu supapele de vid convenționale, această funcție utilizează mult mai puțin aer comprimat. Acest lucru, la rândul său, economisește energie și bani.

„În dezvoltarea robotului liniar LRX, ne-am propus să încorporăm cerințele clienților noștri. Aceasta include, de exemplu, o gamă largă de opțiuni și capacitatea de a comuta producția de la o aplicație la alta rapid și eficient.”, 

declară Dr. Volker Nilles, vicepreședinte executiv New Machines KraussMaffei.

Datorită sistemului modular, KraussMaffei oferă clienților soluții de sistem personalizate. Sunt posibile, de asemenea, upgrade-uri și modernizări ulterioare. Noua linie de roboți liniari include, de asemenea, soluții de prindere personalizate, adaptate optim matriței și componentei. Toate componentele sunt integrate central în sistemul de control MC6, fiind operabile ușor și intuitiv.

 

 

Mai multe informații și confort în operare

 

Dezvoltarea noului control suspendat portabil s-a concentrat pe a oferi operatorului mai multe informații și mai multă comoditate în timpul funcționării. Noul panou multi-touch capacitiv are o diagonală a ecranului de 10,1". Datorită rezoluției înalte de 800 x 1280 pixeli și ecranului tactil sensibil la presiune, operatorul are acum o vizualizare clar aranjată a informațiilor, la care poate răspunde rapid.

 

 

Mai multe circuite de vid și pneumatice, flexibilitate sporită

 

Numărul de circuite configurabile oferite în modelele standard a fost crescut de la 4/4 la 8/8. Toți roboții liniari LRX de ultimă generație oferă acum capacitatea de a implementa până la 8 circuite de vid și 8 pneumatice. În plus, portalul media de pe axa Y a fost optimizat pentru a permite o înlocuire mai rapidă și mai facilă a gripper-ului.

 

 

Timpi de ciclu mai scurți și fiabilitate mai mare a procesului

 

Caracteristicile remarcabile ale roboților liniari din seria LRX/LRX-S de la KraussMaffei includ accelerarea deosebit de rapidă, care permite cicluri scurte și productivitate ridicată. Acest lucru este valabil și pentru noua generație. În plus, roboții liniari LRX au o precizie excelentă pentru inserarea componentelor - o altă caracteristică câștigătoare.

Conform Dr. Volker Nilles,

"Repetabilitate este mai mică de 0,1 mm. Măsurătorile noastre interne au obținut valori de 1,8 mm de la alți producători. Astfel, oferim clienților noștri o valoare adăugată semnificativă".

 

Roboții liniari LRX de la KraussMaffei pot fi utilizați cu toate mărcile de mașini de turnat prin injecție, acoperind forțe de strângere cuprinse între 39 de tone și 6.070 de tone și efectuând sarcini precum inserarea, demularea și pick-and-place. Acestea sunt caracterizate printr-o transmisie cu cremalieră și pinion, asigurând astfel:

  • un grad ridicat de precizie în manipularea pieselor;
  • repetabilitate la deplasarea axelor principale;
  • service și întreținere simple.

Mișcarea roboților LRX poate fi sincronizată cu presa, permițând robotului să se deplaseze în matriță în timpul deschiderii acesteia, pentru timpi scurți de ciclu și productivitate maximă.

Noua generație este disponibilă în combinație cu mașini de turnare prin injecție de la KraussMaffei sau alți producători, precum și ca unitate de sine stătătoare.

 

 

Surse: ahead.kraussmaffei.comkraussmaffei.complasticsmachinerymanufacturing.complasticsnews.com

 

Procese complexe de turnare prin injecție în timp record, cu noua generație de roboți liniari LRX de la KraussMaffei
Procese complexe de turnare prin injecție în timp record, cu noua generație de roboți liniari LRX de la KraussMaffei

Echipamente complementare