22 May, 2024

Producția rentabilă a granulelor de masterbatch într-un singur ciclu

Granulele masterbatch din PE de orice culoare – fie verzi, albastre, purpurii, roz sau portocalii – pot fi produse într-un singur ciclu cu o rentabilitate maximă, folosind procesul unic de amestec al lichidelor, fără etapa de producție intermediară monoconcentrată – aceasta este soluția oferită de KraussMaffei Berstorff folosind un extruder de tip ZE 28 BluePower.

Hanovra, 30 martie 2018 – Modelul de extruder de tip ZE 28 BluePower cu o lungime de 46 D (unde D este diametrul său) este echipat cu un sistem de dozare a lichidelor și a solidelor, astfel încât principalele amestecuri de culori pot fi produse din orice tip de materie primă. 
 
Tehnologia de amestec a lichidelor colorate produce granule masterbatch cu extremă precizie 
 
Preparatele colorate de culoare se bazează, de obicei, pe monoconcentrate, care sunt produse pe extrudere cu un singur șnec într-o etapă separată a procesului, depozitate intermediar și apoi introduse în extruderul cu două șnecuri într-o a doua etapă. 
 
Cu tehnologia de amestecare a culorilor lichide, etapa de producție intermediară monoconcentrată nu mai este necesară. Granulele rezultate se remarcă prin costuri reduse și culori extrem de precise. Deoarece extruderele cu şnec dublu se auto-curăță, schimbările de la culori întunecate la culori luminoase pot fi făcute extrem de ușor. 
 
Extruderul de laborator tip ZE 28 BluePower are o gamă largă de aplicații 
 
Seria BluePower este o generație de extrudere care compun perfect cerințele din ce în ce mai mari ale procesoarelor combinate, în ceea ce privește eficiența energetică ridicată, eficiența costurilor, siguranța la locul de muncă, utilizarea simplă și costuri reduse de întreținere. Datorită gamei largi de procese și materiale prelucrate, extruderul de tip ZE 28 BluePower cu şnec dublu este ideal pentru aplicații de cercetare și dezvoltare, precum și pentru producția de serie mică.
 
Principalele caracteristici ale extruderilor de tip ZE BluePower sunt cuplurile mari și curbele ovale de contact, care permit creșterea simultană a volumului liber, alimentarea laterală îmbunătățită și unitățile de degazeificare, precum și posibilitarea opțională de gestionare a energiei. Secțiunile cilindrilor 4D și 6D care pot fi combinate cu o gamă largă de elemente cu șnecuri modulare pentru configurații de mașini personalizate pentru orice aplicație sunt pur și simplu unice pe piață.

Producția rentabilă a granulelor de masterbatch într-un singur ciclu