29 May, 2023

Rapid Connect - noul sistem de control și monitorizare pentru granulatoare și shreddere

Noul sistem de control Rapid Connect de la Rapid Granulator oferă capabilități Industry 4.0, prin monitorizarea stării și raportarea activității tuturor granulatoarelor și shredderelor dintr-o fabrică, în timp real.

 

Pentru o serie de aplicații, reciclarea rebuturilor joacă un rol crucial din punct de vedere al profitabilității. Noul sistem de control Rapid Connect oferă utilizatorului informațiile necesare pentru a urmări utilizarea echipamentelor, a programa activități de mentenanță preventivă și a evita întreruperile neașteptate în producție. 

Tablourile de bord pot fi personalizate cu alarme în timp real trimise pe telefoanele mobile sau pe tabletele persoanelor cu roluri cheie în producție, cum ar fi tehnicienii de service sau managerii de produs.

Sistemul de control al Rapid Granulators include cabluri și senzori care se conectează la unitățile ce urmează a fi monitorizate, permițând utilizatorului să urmărească date precum consumul de energie, temperatura și nivelul vibrațiilor. Până la 150 de unități pot fi conectate la gateway-ul central, care utilizează tehnologia wireless cu rază lungă de acțiune pentru a transmite datele către sistemul cloud al producătorului.

Dincolo de actualizările de stare ale utilajelor individuale, conectarea tuturor utilajelor dintr-o instalație la cloud sau la un sistem de planificare a resurselor întreprinderii (ERP), Rapid Connect oferă date pentru a urmări parametri precum consumul de energie, timpul de funcționare, etc. Rapid Connect funcționează cu orice shredder sau granulator, fie că este produs de Rapid Granulator sau de alți fabricanți.

 

Principalele beneficii ale sistemului de control Rapid Connect:

 • Tablou de bord personalizat
 • Programarea lucrărilor de mentenanță
 • Calculul costurilor procesului de granulare
 • Controlul producției prin notificări de stare IRL
 • Eficientizare smart a consumului de energie
 • Comandă piese de schimb simplificată

 

 

Configurare simplă

Instalați unitatea-nod de senzori pe unul sau mai multe granulatoare ori pe alte echipamente pe care doriți să le conectați. Sistemul Rapid Connect va comunica apoi wireless cu portalul de service cloud prin intermediul gateway-ului.

Acest lucru vă permite să vă accesați unitățile conectate oriunde vă aflați, prin intermediul unei conexiuni criptate în afara infrastructurii de rețea, în conformitate cu Industry 4.0.

 

 

Setare alarme și notificări

Primiți alarme și notificări sub formă de alerte vizuale sau push (mesaje text, email-uri, notificări prin aplicații) în timp real, pentru parametri precum:

 • Consumul de energie
 • Timpii de inactivitate
 • Suprasarcină
 • Oprire de urgență
 • Atingerea nivelului critic al temperaturii mașinii

 

 

Controlul energiei

Măsurați consumul de energie în timp real, pentru unul sau mai multe granulatoare și pentru alte echipamente conectate. Rapid Connect facilitează formularea unor concluzii inteligente privind reducerea consumului de energie. 

 

 

 

 

 

 

Surse: Rapidgranulator.complasticsmachinerymanufacturing.com


Fondată în 1942, compania suedeză Rapid Granulator este astăzi lider mondial în producția de echipamente pentru reciclarea plasticului, cu operațiuni și agenții situate pe toate continentele lumii. Rapid contribuie la creșterea profitabilității companiilor producătoare de mase plastice, realizând granulatoare, shreddere, echipamente auxiliare proiectate pentru reciclarea deșeurilor plastice direct in fabrică.

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Rapid în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru reciclarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră. 

Rapid Connect - noul sistem de control și monitorizare pentru granulatoare și shreddere