22 May, 2024

Raptor Duo de la Rapid - Funcționalitatea unui shredder și a unui granulator într-o singură unitate

Seria de shreddere Raptor DUO de la Rapid Granulator face posibilă reciclarea unei game largi de materiale termoplastice, oferind funcționalitatea unui shredder și a unui granulator într-o singură unitate.

 

Ce este nou?

Oferind funcționalitatea unui shredder și a unui granulator într-o singură unitate, modelele Raptor Duo dispun de un design tip "vatră deschisă" aflat în curs de brevetare, care facilitează operațiile de mentenanță și curățare. Noul design oferă acces direct la întreaga cameră de tăiere în mai puțin de un minut. 

Raptor DUO a fost prezentată în ediția de primăvară a revistei Plastics Recycling 2023, la categoria Inovații de produs - Cele mai noi produse pentru reciclarea materialelor plastice.

 

Design cu vatră deschisă

Designul Open-Hearted de la Rapid oferă acces rapid, ușor și complet la zona de tăiere (vatra) granulatorului. Acest lucru facilitează curățarea rapidă și facilă în momentul efectuării schimbărilor de culori sau de materiale. Vizibilitatea maximă a zonei de tăiere elimină posibilitatea contaminării cu materiale restante. Înlocuirea cuțitelor este, de asemenea, facilă datorită accesului comod.

 

Consum redus de energie cu ajutorul cuțitelor ”cu dublă foarfecă"

Cu o configurație originală de cuțite cu 4 tăișuri, în care atât cuțitul fix, cât și cel rotativ sunt înclinate, forța necesară pentru a tăia plasticul este redusă semnificativ. Acest aspect, în combinație cu un cuplu mare, permite utilizarea unui motor mai mic, economisind astfel energie. 

 

Ecran reversibil

Cea mai mare parte a procesului de granulare sau de tăiere are loc în proximitatea ecranului. Prin urmare, este extrem de important ca ecranul să fie protejat de uzura prematură. Ecranele Rapid sunt reversibile (cu excepția ecranelor speciale), ceea ce le conferă o durată de viață dublă.

 

Principalele caracteristici ale unităților Raptor DUO:

  • granulator complet integrat în șasiul Raptor;
  • tehnologie de tăiere tangențială pentru o mărunțire fină, cu un consum redus de energie;
  • 36 de configurații adaptabile;
  • dezvoltat pe baza seriei de referință Rapid 400;
  • design modular cu bolțuri, ce permite înlocuirea facilă a pieselor.

 

Rapid oferă 36 de configurații de bază ale Raptor pentru o varietate de aplicații; acestea sunt disponibile în 2 variante de 31,5 inci sau 53 de inci (800 mm, respectiv 1350 mm) și cu trei sisteme de tăiere: Quad Cut, Claw și Power Wedge.

Rapid a expus Raptor Duo la K 2022, iar livrarea va fi disponibilă începând cu primul trimestru al anului 2023.

 

Surse: recyclingtoday.comrapidgranulator.com


Rapid contribuie la creșterea profitabilității companiilor producătoare de mase plastice, realizând granulatoare proiectate pentru reciclarea deșeurilor plastice direct in fabrică. Peste 70.000 de granulatoare Rapid au fost livrate în ultimii 60 de ani clientilor din întreaga lume. 

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Rapid Granulators în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente și auxiliare pentru regranularea și reciclarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră.

Raptor Duo de la Rapid - Funcționalitatea unui shredder și a unui granulator într-o singură unitate