21 Jun, 2024

Siguranță și igienă pe întreaga linie de producție cu echipamentele speciale motan MED

Echipamentele speciale motan MED au fost dezvoltate pentru a satisface nevoile procesatorilor de materiale plastice din industria medicală și farmaceutică și îndeplinesc toate cerințele stricte de igienă în conformitate cu reglementările în vigoare.

Isny, 15 mai 2024 - Alimentatoare de materiale METRO G med și unitățile gravimetrice de dozare și amestecare GRAVICOLOR 110 med au fost dezvoltate special pentru a satisface nevoile procesatorilor de materiale plastice din industria medicală și farmaceutică, îndeplinind cele mai riguroase cerințe de igienă.

Produsele medicale sunt concepute pentru a asigura durabilitate și precizie pe termen lung. Piața tehnologiei medicale este considerată stabilă și rezistentă  în situații de criză. Pe de altă parte, există perioade lungi de timp, reglementări riguroase și costuri ridicate asociate fiecărui stadiu de dezvoltare a unui produs. Procesele de fabricație trasabile, transparente și igienice reprezintă o condiție esențială, iar aceasta are la bază managementul materialelor. Cu o experiență îndelungată în domeniul tehnologiei medicale, grupul motan sprijină procesatorii de mase plastice dezvoltând linia MED, care cuprinde versiuni speciale pentru diverse linii de produse destinate industriei medicale și farmaceutice.

Piața tehnologiei medicale este în creștere, în ciuda condițiilor riguroase de control și a schimbărilor geopolitice. Domeniile de utilizare a materialelor plastice par a fi nelimitate. Instrumente chirurgicale, aparate de ventilație asistată, componente pentru diagnosticare, seringi, implanturi și proteze sau produse de laborator de unică folosință precum cuvetele și vârfurile de pipete - serii limitate sau produse în masă - reglementările trebuie respectate cu strictețe. Printre acestea se numără cerințele impuse de GMP (Good Manufacturing Practices), reglementările autorității de reglementare americane FDA (Food and Drug Administration), ale EMA (European Medicines Agency), precum și sistemul de management al calității EN ISO 13485 pentru producătorii de dispozitive medicale.

Procesele de producție sigure, stabile și igienice sunt esențiale. În calitate de lider de piață la nivel mondial, motan dezvoltă și construiește produse, sisteme și soluții de sistem pentru manipularea completă a materiilor prime. De la procesul de depozitare fără contaminare în containere mici sau silozuri externe, uscare complet documentată, tehnologie de dozare și amestecare constantă și de înaltă precizie, până la conceptul de transport fără amestecare, producătorul oferă soluții personalizate, inclusiv tehnologie inteligentă de control și reglare pentru industria medicală și farmaceutică.

Riscul de contaminare trebuie eliminat complet, începând de la livrarea materiilor prime (granule, masterbatch-uri și aditivi), până la produsul final. Din acest motiv, motan a proiectat alimentatoarele de materiale METRO G med și unitatea gravimetrică de dozare și amestecare a loturilor GRAVICOLOR 110 med.

Gama amplă de unități METRO G med se bazează pe seria consacrată METRO G și îndeplinește cele mai stricte cerințe de igienă, în conformitate cu FDA 21 CFR. Filtrele speciale cu garnituri de înaltă calitate, conforme FDA, și suprafețele din oțel inoxidabil electropolizat asigură o funcționare fiabilă, fără praf și fără impurități. Un punct de focus este supapa de vid prin implozie cu membrană îmbunătățită, care nu necesită aer comprimat și poate funcționa în interiorul celor mai stricte medii de cameră curată.

Noua versiune conformă cu FDA a unității GRAVICOLOR 110 med a fost dezvoltată de motan pentru amestecare și dozare flexibilă și fiabilă în aplicații de injecție, suflare și extrudare. Funcția integrată și îmbunătățită de analiză IntelliBlend înregistrează rețeta, materialul și mediul de aplicare și documentează toate datele de proces. Această evidență fără întreruperi este esențială pentru monitorizarea permanentă a loturilor.

Surse: motan-group, motan.com


motan GmbH  |  în România, prin Plastics Bavaria

Din portofoliul motan fac parte echipamenrte și sisteme inovatoare pentru depozitare, uscare și cristalizare, transport, dozare și amestecare a materiilor prime pentru industria de fabricație și prelucrare a materialelor plastice. Plastics Bavaria este partener și unic distribuitor al sistemelor motan în România.

Siguranță și igienă pe întreaga linie de producție cu echipamentele speciale motan MED