25 Apr, 2024

Silozurile - o soluție eficientă de depozitare

Odată cu livrarea celui de-al 7-lea siloz, expertiza echipei Plastics Bavaria a crescut considerabil. Silozurile asigură o stocare eficientă din perspectiva costurilor, fiabilitate și gestiune mult mai ușoară a materialului.

Brașov, 01 octombrie 2019 - Expertiza Plastics Bavaria tocmai a crescut prin livrarea celui de-al șaptelea siloz pentru sisteme de stocare și alimentare cu material la diverși clienți din România.

Printre avantajele utilizării silozurilor integrate în sistemul de alimentare cu material, în comparație cu stocarea clasică, amintim: trasabilitatea materialului, amprenta mică la sol, eliminarea pierderilor de material, management și monitorizare facile ale consumului de material, stabilizarea procesului de producție prin faptul că materialul nu mai este contaminat. 

Există mai multe tipuri de silozuri din aluminiu: cu pereți sudați, dubli și silozuri cu segmente înșurubate. Unele tipuri de silozuri au costuri de transport net inferioare și oferă o flexibilitate mai mare în ceea ce privește asigurarea monitorizării. 

Silozurile și sistemul integrat de alimentare cu materie primă permit o gestiune a materialului mult mai ușoară. Sistemul transmite un feedback și indică tot timpul cât material mai este la dispoziție. Acest lucru se poate face cu sondă de tip radar sau cu celule de cântărire.

Odată cu livrarea celui de-al șaptele siloz, experitza Plastics Bavaria a crescut considerabil. Vedem aici viitorul pentru firmele mari, care au cantități semnificative de material și pentru care cea mai eficientă variantă de achiziție rămâne cisterna sau pentru cei care au mai multe tipuri de materiale, au spațiu redus de stocare și pentru care disponibilitatea materialului este o necesitate.

Silozul se poate alimenta prin stații manuale sau automate de golire: saci, big bag-uri, octabine sau prin pompa cisternei. Un alt aspect important îl reprezintă faptul că la mașina de injecție nu mai ajunge alt material decât cel de care are nevoie. Printr-un cod de bare este ținută evidența tipului de material din buncăr, iar cu ajutorul sistemului de cuplare codat RFID se știe ce material este distribuit la fiecare mașină. De asemenea, în cazul în care materia primă trebuie uscată, se folosește acest cod de bare și o bază de date cu informații despre valorile de uscare impuse, ceea ce garantează, controlează și ajută la evitarea cazurilor în care materialul neuscat poate fi transportat la mașina de injecție. Tot managementul acestui proces poate fi realizat cu un singur operator, iar potențialul de greșeli este redus semnificativ.

Silozurile asigură o stocare eficientă din perspectiva costurilor, fiabilitate și gestiune mult mai ușoară a materialului. În topul proiectelor de referință pentru Plastics Bavaria privind sistemele centralizate de alimentare, se regăsesc firmele: Valeo, Kärcher, Elba și Dräxlmaier.

Silozurile - o soluție eficientă de depozitare
Silozurile - o soluție eficientă de depozitare
Silozurile - o soluție eficientă de depozitare