16 Apr, 2024

Stații de amestecare și dozare pentru industria medicală

Calitate și precizie pentru cerințele speciale din industria medicală

Isny, 24 aprilie 2020 - Probabil că în nicio altă industrie nu sunt mai importante siguranța și precizia decât în tehnologia pentru domeniul medical și farmaceutic. La urma urmei, integritatea fizică a pacientului este primordială. Cunoașterea și implementarea standardelor aplicabile în industria medicală este esențială pentru producătorii de dispozitive medicale. Motan Colortronic are deja o vastă experiență în domeniul tehnologiei medicale, dezvoltând buncăre speciale de alimentare tip MED, cu valvă pneumatică sau cu membrană, precum și sisteme de dozare și mixare electropolișate.

ULTRABLEND medical - stație gravimetrică de dozare și amestecare

Din categoria echipamentelor dedicate utilizării în domeniul medical și farmaceutic, stația ULTRBLEND medical asigură dozarea și mixarea gravimetrică a granulelor din plastic, aditivilor și materialului reglarnulat. Acuratețea înaltă și consistența în dozare permit scăderea nivelului aditivilor fără a pierde din calitatea produsului final, până la limita inferioară de toleranță, economisind materie primă și bani.

ULTRABLEND medical poate fi montată direct pe mașini de injecție sau extrudere de dimensiuni mici. Toate ingredientele sunt dozate cu acuratețe și cântărite unul după celălalt într-un buncăr de cântărire. De aici sunt transportate în camera de amestecare, unde sunt mixate omogen.

Suprafețele de la interiorul și exteriorul stației ULTRBLEND medical sunt realizate din oțel inoxidabil electropolișat.

Echipamentele sunt dotate cu sistem de control GRAVInet GC, prietenos cu utilizatorul, care asigură operarea ușoară și rapidă cu ajutorul unui ecran tactil color. Funcțiile complete pentru gestionarea proceselor și a rețetelor oferă posibilități de raportare pentru asigurarea calității, afișând grafic datele de proces.

Măsurarea gravimetrică exactă și controlul fluxului de material garantează dozare și amestecare optimă. Acuratețea cântăririi nu este afectată de vibrațiile mașinii de procesare, aceasta fiind trecută printr-un algoritm special. O cameră de amestecare hemisferică previne zonele moarte și asigură un amestec omogen.

Cu ajutorul tehnologiei LINKnet disponibilă pentru echipamentele dezvoltate pentru fabricarea dispozitivelor medicale, există posibilitatea generării juranelor de audit pentru asigurarea managementului calității și al înregistrărilor efectuate pe utilizator. Totodată, Motan Colortronic a dezvoltat și soluții individuale pentru toate celelalte linii de producție, în vederea alinierii la standardele speciale ale industriei medicale.

În contextul social și economic actual, încrederea în soluțiile livrate de industria medicală este unul dintre cei mai importanți factori pentru gestionarea eficientă a acestuia. Lucrând cu furnizori experimentați, care se aliniază directivelor internaționale din domeniul medical și farmaceutic, marii producători de echipamente medicale răspund cu promptitudine și eficiență oricărei provocări.

 

Referințe: Articol  Produs

Stații de amestecare și dozare pentru industria medicală