21 Jun, 2024

Un nou model din Seria GX oferit de Krauss Maffei

Putere optimizată, adaptabilitate crescută și o soluție durabilă pe piața logisticii cu noul GX 1300

München,14 Decembrie 2020 – Krauss Maffei extinde seria GX - mașini de injecție mase plastice – cu un model optimizat ce asigură o ușoară adaptabilitate la cerințele specifice activităților de fabricație din diferite domenii industriale, printre care se numără și cea medicală, farmaceutică, ambalaje și auto.

Prin intermediul modelului GX 1300, Krauss Maffei – lider global ce oferă soluții în domeniul injecției de mase plastice, automatizări și extrudare - intenționează să acapareze o mare parte din industria ambalajelor și în același timp propune o soluție viabilă pentru transportarea și depozitarea mărfurilor. Din punct de vedere economic și al practicabilității operațiunilor logistice, folosirea lăzilor de carton nu reprezintă o procedură sustenabilă sau durabilă datorită uzurii rapide și posibilității majore de deteriorare a acestora în timpul transportării bunurilor. Liderul din industria maselor plastice propune mașina de injecție GX 1300 pentru producerea de lăzi pliabile de unică folosință sau reutilizabile, propunere ce va genera beneficii pe termen lung pentru producătorii și transportatorii de bunuri. Prin intermediul noului model este posiblă realizarea economiei de scară, generarea unor costuri mai scăzute de producție, protejarea produselor transportate, controlul total asupra calității materiilor prime folosite, un proces de producție cu un consum redus de energie, durata lungă de viață și rezistența lăzilor, maximizarea ciclurilor de transport și nu în ultimul rând, minimizarea costului specific transportării produselor și a volumului de stocare.

Adaptabilitatea de care dă dovadă noul model, face posibilă fabricarea lăzilor de diferite dimensiuni și varietăți de calitate. Spre exemplu, producția de lăzi pliante reutilizabile necesită procesarea unei cantități mari de material rezistent și robust în timpi de ciclu relativ scurți. Sistemul de plastifiere și șnecul de tip HPS integrate în modelul GX 1300 asigură dozarea eficientă și rapidă a materialul topit și garantează o calitate excelentă, omogenă a topiturii, crucială pentru realizarea pieselor finite de genul lăzilor pentru transportul peturilor.

Tehnologia Guide X – un mecanism de ghidaj precis ce permite absorbirea șocurilor și protejarea ghidajelor – și opțiunea Speed, permit execuția mișcărilor rapide de inchidere a unității, o precizie maximă și reducerea timpilor de ciclu, făcând noul model potrivit pentru producția lăzilor de dimensiuni mari. De asemenea, personalizarea lăzilor cu decorațiuni individualizate este posibilă prin solutia IML.

 Modele din seria GX, inclusiv GX 1300, dispun de următoarele opțiuni suplimentare:

-  Pachetul APC plus (Adaptive Process Control) - asigură corectarea automată a parametrilor de injecție conform influențelor de proces și ambient

- Pachetul Blue Power - integrat pentru asigurarea eficienței energetice specifică procesului de producție

Prin extinderea portofoliului de produse și introducerea noului GX 1300, Krauss Maffei aduce un plus de flexibilitate și accesibilitate pe piața maselor plastice și de asemenea, numeroase beneficii asociate activităților de logistică.

Referințe: Articol Produs

Un nou model din Seria GX oferit de Krauss Maffei