21 Jun, 2024

Uscător mobil cu aer uscat pentru cantități mici de material

Pentru a usca materiale higroscopice în cantități mici sau pentru aplicații individuale, Motan Colortronic a dezvoltat uscătoarele mobile cu aer uscat LUXOR E A și LUXOR EM A. Uscătorul compact este echipat cu un buncăr de uscare permanent de 60, 100 sau 150 de litri.

 

Isny, 20 Iulie 2017 – Modelele LUXOR E A ale noii game sunt concepute pentru a fi conectate la sistemele de transport existente. Alternativ, ele pot fi echipate cu propriul alimentator.
 
Uscătoarele LUXOR EM A, pe de altă parte, sunt unităţi mobile şi independente, fiind suficiente, de exemplu, pentru aplicaţii izolate. În varianta standard, acestea sunt echipate cu un modul integrat de uscare cu aer uscat și o suflantă cu canal lateral, precum și cu un mic filtru monitorizat de protecţie a suflantei ciclonului. Filtrul ciclonului constă dintr-un cartuș filtrant ușor de curățat și dintr-un recipient transparent de colectare a prafului. Tubulatura pentru transportul aerului uscat cu îmbinări rigide ale furtunelor asigură protecția cutiei de aspirație față de aerul din mediul înconjurător și umplerea ei cu aer uscat. Acesta este motivul pentru care materialul poate rămâne în cutia de aspirație chiar și în perioadele de întrerupere a funcţionării, deoarece continuă să fie un mediu uscat, ce protejează materialul împotriva reabsorbţiei umidităţii.
 
Uscătoarele versiunea LUXOR EM A au până la trei alimentatoare de material METRO-G pentru operare, cu scopul de a alimenta buncărul de uscare și până la două mașini de injecție. Opțional, pot fi instalate alimentatoare de material METRO-G cu o valvă proporțională METROMIX, astfel încât materialul regranulat produs să poată fi uscat și imediat returnat procesului de injecție. Pentru reglarea cantității de material regranulat, valvele proporționale sunt integrate în comenzile unității.
 
Noile uscătoare funcționează într-un ciclu de proces închis în combinație cu regenerarea controlată în funcție de temperatură. De asemenea, poate fi instalată opțiunea de regenerare controlată în funcție de punctul de rouă. Procesul de uscare cu ciclu închis are un beneficiu uriaș şi anume faptul că uscătoarele continuă să funcționeze stabil chiar și la un conținut ridicat de umiditate din mediul înconjurător, deși poate fi necesar un punct de rouă scăzut.
 
Ambele zone de uscare sunt controlate și operate prin comenzile LUXORnet EM, care sunt de asemenea noi. Acestea sunt operate printr-un panou tactil color cu instrucțiuni de utilizare ilustrate. Toate funcțiile pentru uscarea, transportul și funcționarea valvelor proporționale pot fi setate cu ușurință. Un temporizator săptămânal este, de asemenea, integrat.
 
Operarea este ușor de utilizat după o repornire: Angajații trebuie doar să selecteze materialul care trebuie uscat și să pornească sistemul. Umplerea recipientului de uscare și pre-uscarea specifică a materialului are loc automat. Unitatea va semnala când poate fi pornită producția. Împreună cu baza de date integrată cu parametrii de uscare a peste 70 de tipuri de plastic, o a doua bază de date este disponibilă pentru client, având sloturi libere pentru parametrii de până la 50 de materiale.
 
Prin intermediul unei interfețe Ethernet, uscătoarele pot fi integrate în rețelele existente. Aceasta înseamnă că toate funcțiile pot fi operate de la un sistem de comandă central. Datele sistemului de uscare pot fi, de asemenea, colectate centralizat.
 
Ambele familii de uscătoare pot fi echipate cu opțiuni deja cunoscute din sistemele de uscare mai mari, de exemplu cu un indicator de punct de rouă, regenerare în funcție de punctul de rouă sau cu tehnologie de economisire a energiei ETA plus® cu reglare automată a debitului de aer și reducerea temperaturii.
 
Motan Colortronic livrează uscătoarele cu toate opțiunile alese preinstalate. Toate funcțiile sunt testate anterior și setate din fabrică. Numai alimentatoarele de material trebuie să fie setate după livrare. După o instalare rapidă, uscătoarele cu aer uscat sunt gata de utilizare. Designul compact al uscătoarelor constituie un avantaj în ceea ce privește funcționarea lor flexibilă. Cu o lățime de numai 60 cm, acestea pot fi folosite chiar și în cele mai înguste spații de producție.

Uscător mobil cu aer uscat pentru cantități mici de material