22 Jul, 2024

Monitorizare, analiză și suport remote cu socialProduction, noul software inteligent KraussMaffei dedicat procesatorilor de mase plastice

socialProduction, noul produs digital din gama de soluții inteligente dezvoltate de KraussMaffei sub umbrela ”Plastics 4.0”, combină tehnologia de monitorizare a producției cu beneficiile social media, într-o interfață perfect adaptată nevoilor utilizatorilor din industria prelucrării maselor plastice.

Chiar și în era digitalizării, managerii și operatorii de producție trebuie să parcurgă manual o multitudine de etape pentru optimizarea productivității și a calității. Monitorizarea producției implică adesea multă muncă, iar detectarea manuală a erorilor de proces sau a modificărilor de calitate este foarte complexă și consumatoare de timp.

München,iunie 2021 - Cu aplicația mobilă și web socialProduction pentru mașinile de injecție mase plastice, KraussMaffei combină tehnologia de ultimă generație de monitorizare a producției cu beneficiile social media, într-o interfață perfect adaptată nevoilor utilizatorilor din industrie. socialProduction lansează un tip complet nou de „producție digitală”. Folosind inteligența artificială, abaterile și întreruperile din procesul de producție sunt detectate într-un stadiu incipient, comunicate în timp real și îmbogățite cu recomandări de acțiune. Întregul sistem de producție este disponibil dintr-o privire pe smartphone, oricând și oriunde. Funcția Social Media Messenger integrată eficientizează comunicarea la nivel de echipă și reduce considerabil timpul de intervenție. Astfel, mașina inteligentă devine un membru activ al echipei.


MONITORIZAREA PRODUCȚIEI

socialProduction deschide un nou nivel de comunicare mai profund în producție și permite monitorizarea mașinilor independent de locație și timp. socialProduction oferă o imagine de ansamblu asupra stării producției, a productivității și a stabilității mașinilor și transmite imediat notificări în cazul evenimentelor importante. Funcția de chat integrată face comunicarea la nivel de echipă mai eficientă ca niciodată.

Panoul general al interfeței oferă o prezentare de ansamblu a flotei de mașini și ajută la monitorizarea eficientă a fiecărei mașini conectate, oferind indicatori cheie pentru procesul de producție.

Designul intuitiv al paginilor permite accesul rapid la parametrii importanți ai mașinii. Un jurnal complet al tuturor evenimentelor, alarmelor și modificărilor punctului de referință care au avut loc în sistemul de control al mașinii este de asemenea afișat pe pagina de detalii, în ordine cronologică.


ANALIZA AUTOMATĂ A DATELOR PENTRU O ÎNȚELEGERE MAI BUNĂ A PROCESULUI

În structurile actuale de mașini și sisteme, volumul tot mai mare de date și informații oferă posibilitatea extinderii nivelului de înțelegere a producției și a proceselor. Cu toate acestea, cantitatea de date depășește adesea capacitatea umană de a organiza și valorifica aceste informații sau de a trage concluzii corecte pentru remedierea problemelor urgente.

 

Suport pentru proces

KraussMaffei deschide un nou drum în domeniul asistenței procesului de producție: monitorizarea continuă printr-un proces brevetat cu învățare autocontrolată.Tehnologia self-learning se bazează pe cunoștințele aprofundate ale KraussMaffei în domeniul procesării materialelor plastice, încorporate într-un algoritm complex. Anomaliile și abaterile relevante ale procesului sunt detectate într-un stadiu incipient, înregistrate și comunicate proactiv utilizatorului prin intermediul notificărilor.


Cele mai importante caracteristici ale tehnologiei socialProduction, pe scurt:

  • Monitorizarea automată a procesului de producție
  • Reacție extrem de rapidă la anomalii
  • Analiza productivității și stabilității mașinii
  • Sistem de vizualizare în aplicație mobilă și aplicație web
  • Transfer de informații între schimburile de lucru
  • Informația este întotdeauna disponibilă și accesibilă oriunde, oricând
  • Detectarea întreruperilor procesului înainte ca acestea să provoace o defecțiune majoră
  • Detectarea abaterilor în proces înainte afectarea piesei

Soluțiile KraussMaffei Plastics 4.0 se împart în trei categorii: mașini inteligente, producție integrată și servicii interactive. În opinia noastră, cerințele cheie ale procesatorilor de plastic pentru punerea în aplicare a industriei 4.0 sunt eficiența producției, flexibilitatea, automatizarea, disponibilitatea și calitatea. Pentru noi, Industria 4.0 este un proiect pe termen lung. Scopul nostru este de a dezvolta soluții inteligente care să ușureze viața clienților noștri. Soluții care permit gestionarea proceselor într-un mod complet inovator.”, declara Dr. Hans Ulrich Golz, președintele diviziei Mașini de injecție KraussMaffei, la Fakuma Trade Show 2015.

Șase ani mai târziu, KraussMaffei a dezvoltat o serie complexă de produse digitale inteligente, software, aplicații și servicii interactive precum APC plus, blueBox, dataXplorer, e-Service (Netstal), forensicExpert, smartAssist și socialProduction.

Plastics Bavaria vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente KraussMaffei pentru procesarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră.

Monitorizare, analiză și suport remote cu socialProduction, noul software inteligent KraussMaffei dedicat procesatorilor de mase plastice
Monitorizare, analiză și suport remote cu socialProduction, noul software inteligent KraussMaffei dedicat procesatorilor de mase plastice
Monitorizare, analiză și suport remote cu socialProduction, noul software inteligent KraussMaffei dedicat procesatorilor de mase plastice