22 Jul, 2024

Prelucrarea cauciucului siliconic lichid (LSR) utilizând tehnologia SilcoSet de la KraussMaffei

Prelucrarea cauciucului siliconic lichid (LSR) este o provocare și necesită un proces de turnare prin injecție sofisticat și complex. Tehnologia SilcoSet de la KraussMaffei stabilește noi standarde în ceea ce privește precizia, stabilitatea și transparența, crescând astfel rentabilitatea.

München,25 Mai 2021 - Siliconii, în special cei din noile generații precum LSR (cauciuc siliconic lichid), continuă să cucerească noi zone de aplicare datorită proprietăților lor excelente. În același timp, însă, procesatorii se pot confrunta cu o multitudine de provocări atunci când vine vorba de precizie și stabilitate a procesului. Cu ajutorul noilor tehnologii dezvoltate de KraussMaffei, conceptul Plug & Produce poate fi aplicat și acestui material.

Procesul de turnare prin injecție a cauciucului siliconic lichid a devenit treptat preferat de mulți producători datorită performanțelor net superioare ale produsului finit - durabilitate, rezistență la tracțiune, flexibilitate și o durată lungă de viață. Materialul are caracteristici superioare de rezistență la căldură și flacără, fiind operabil la temperaturi între 290°C și -50°C. LSR oferă calități de formabilitate de neegalat, ceea ce permite transparența sau colorarea produsului finit. În plus, procesul de turnare prin injecție a siliconului lichid facilitează niveluri ridicate de automatizare și capacitatea de producție 24/7.

Caracteristicile siliconilor sunt la fel de variate precum industriile care îi utilizează. Proprietățile unice, versatile - de la conductivitate până la rezistivitate - ale siliconilor sunt interesante în special pentru industria electrică/electronică. Caracteristicile biocompatibile, hipoalergenice, antibacteriene ale LSR îl recomandă pentru o multitudine de aplicații specifice industriei sănătății. Mașini echipate cu camere sterile sunt utilizate pentru a produce canule, suzete, tetine de biberon sau componente de mici dimensiuni pentru industria farmaceutică. De asemenea, industria auto utilizează siliconii cu proprietăți autoadezive pentru etanșarea pieselor din poliamidă, cu sau fără element din fibră de stică.

 

SilcoSet, tehnologie de ultimă generație dedicată prelucrării LSR

Pentru a face posibilă procesarea corectă a materialelor exigente precum LSR, controlul exact al temperaturii, etanșeitatea perfectă, alimentarea și injecția de înaltă precizie sunt absolut esențiale în procesul de producție.

Tehnologia SilcoSet face ca mașinile hidraulice, electrice și hibride ale KraussMaffei (cu forțe de prindere de 25 până la 420 tone metrice) să fie potrivite pentru prelucrarea siliconului. Soluțiile la cheie oferă chiar și un sistem complet, inclusiv matrița de injecție și perifericele.

Cele mai importante avantaje ale tehnologieiSilcoSet:

  • Consistență precisă a greutății injectate, chiar și cu 256 de cavități;
  • Paralelismul absolut al platanelor garantează fiabilitatea în prelucrarea materialelor cu vâscozitate redusă;
  • Calitate constantă a componentelor și deci pierderi (rebuturi) minime datorită APC plus;
  • Transparență absolută pe tot parcursul procesului datorită soluțiilor digitale disponibile;
  • Posibilitatea migrării facile de la prelucrarea termoplasticului la prelucrarea siliconului.

 

Atingerea celor mai înalte standarde cu tehnologia APC plus (Adaptive Process Control)

APC plus este o funcție inteligentă care permite corectarea procesului de injecție în timpul ciclului, fără a fi necesară întreruperea acestuia.

KraussMaffei este singurul producător care a reușit integrarea funcției speciale APC plus, care compensează fiecare fluctuație din procesul de producție, luând în considerare proprietățile specifice materialului.

Într-o primă fază, se produce o piesă-etalon care va fi setată ca referență. Vâscozitatea materialului utilizat pentru producția piesei-etalon este determinată și stocată în controller-ul mașinii. Din acest punct, funcția APC plus preia controlul. În timpul procesului de injecție aceasta calculează deviația vâscozității materialului față de valoarea de referință și o ajustează în timpul aceluiași ciclu. Așadar, cauza care a determinat schimbare avâscozității (fluctuațiate mperaturii, schimbarea pigmentului sau a materialului) nu este importantă; APC plus răspunde de fiecare dată indicelui de vâscozitate al volumului de material injectat, ținând cont în același timp de gradul de compresie specific LSR.

Procesul per ansamblu devine mai precis, iar greutatea pieselor rămâne constantă. APC plus este capabil chiar să compenseze orice potențială reticulare preliminară a siliconului. APC plus este disponibil pentru mașinile de injecție hidraulice, electrice și hibride KraussMaffei.

Combinând procesul de turnare prin injecție cu automatizarea rezultă soluții de producție eficiente și adecvate pentru o multitudine de aplicații industriale.

Plastics Bavaria vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru procesarea cauciucului siliconic lichid, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a veni cu soluțiile care să răspundă în mod eficient cerințelor dumneavoastră.

 

Cel mai inalt grad de precizie in procesarea cauciucului siliconic lichid (LSR) cu tehnologia SilcoSet

 

Surse: kraussmaffei.com

Prelucrarea cauciucului siliconic lichid (LSR) utilizând tehnologia SilcoSet de la KraussMaffei
Prelucrarea cauciucului siliconic lichid (LSR) utilizând tehnologia SilcoSet de la KraussMaffei