29 Nov, 2023

Sesotec RE-SORT – Noua unitate de separare a metalelor pentru recuperarea materialului plastic granulat

Cu RE-SORT, noua unitate mobilă de separare a metalelor de la Sesotec, granulele de plastic puternic contaminate pot fi curățate în mod fiabil de contaminanți și recuperate pentru a fi reutilizate în producție. 

Schönberg, 07 decembrie 2021 - Sesotec extinde gama de separatoare de metale cu un nou echipament: RE-SORT. Unitatea este utilizată pentru examinarea materialului vrac puternic contaminat cu metal, precum cel descărcat de separatoarele de metal în linia de producție. Acest echipament este optimizat pentru aplicații în industria maselor plastice, în special pentru producătorii și procesatorii de material granulat.

Când se folosesc separatoare de metale, materialul evacuat conține o proporție mare de contaminanți metalici și, prin urmare, nu poate fi reprocesat. Utilizarea materialului într-un mod cât mai eficient este o condiție crucială pentru o economie circulară. Pe lângă impactul negativ asupra mediului, pierderea de material înseamnă și pierderi pentru producătorii și procesatorii de materiale plastice.

Inițiative precum Zero Pellet Loss urmăresc să prevină risipa de material plastic granulat. Proiectul identifică trei etape de procesare în care au loc cele mai mari pierderilor de granule:

  • în timpul descărcării -  în zona silozului,
  • în timpul manipulării sacilor și containerelor de granule,
  • prin intermediul liniilor și echipamentelor de transport.

Dar multe granule de plastic se pierd și în timpul procesului de producție. De exemplu, separatoarele de metal utilizate pentru a proteja echipamentele de procesare detectează și ejectează materialul contaminat. Analizele au arătat că materialul respins conține de obicei un volum considerabil de material conform, care este eliminat împreună cu corpurile străine metalice. Acest material trebuie eliminat din producție, generând costuri suplimentare și pierderi. 

RE-SORT, noua unitate de separare a metalelor de la Sesotec, face posibilă curățarea granulelor de plastic contaminate, indiferent care este sursa și gradul contaminării. Îndepărtând în mod fiabil particulele metalice feroase și neferoase, aceste materiale pot fi recuperate și reintroduse în producție.

Materialul este alimentat în unitatea de separare printr-un buncăr. Un jgheab vibrant separă materialul, care trece apoi prin sistemul magnetic EXTRACTOR și prin separatorul de metale RAPID-VARIO FS. Datorită unei combinații calibrate de dozare, magneți (pentru contaminanții metalici magnetici) și separare (pentru contaminanții metalici nonmagnetici), este posibilă recuperarea a până la 98% din materialul conform. 

 

Beneficii:

  • Sistem compact cu design modular și raport preț-performanță foarte bun.
  • Rată ridicată de recuperare, de până la 98%
  • Potrivit și pentru controlul calității

 

Surse: sesotec.com, sesotec.blog


Sesotec  |  în România, prin Plastics Bavaria

Plastics Bavaria vă pune la dispoziție întreaga gamă de echipamente Sesotec pentru detectarea și separarea metalelor, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a veni cu soluțiile care să răspundă în mod eficient cerințelor dumneavoastră. 

 

Sesotec RE-SORT – Noua unitate de separare a metalelor pentru recuperarea materialului plastic granulat
Sesotec RE-SORT – Noua unitate de separare a metalelor pentru recuperarea materialului plastic granulat