22 Jul, 2024

Grupul Motan lansează o nouă gamă de produse sub brandul Motan Swift

motan swift - unități simple combinate cu tehnologie de control de ultimă generație

 

Isny, 09 august 2021 - Noul brand de produse Motan Swift cuprinde cele mai rentabile modele entry-level din portofoliul de produse Motan. Pentru aplicații standardizate de turnare prin injecție, suflare sau extrudare, produsele Motan Swift oferă tehnologie de control de ultimă generație și un raport excelent preț-performanță, la standardele înalte de calitate motan®.

 

MINICOLOR swift V - Amestecare și dozare precisă

MINICOLOR swift V este o unitate gravimetrică de dozare și amestecare. Poate fi folosită pentru a adăuga până la doi aditivi la fluxul de material al unei componente principale. Pentru componentele principale cu cădere liberă, în funcție de aplicație și combinație, există două dimensiuni de buncăre.

Comanda MC swift a MINICOLOR swift V poate fi utilizată pentru aplicații de turnare prin injecție, suflare sau extrudare. Toți parametrii pot fi afișați și monitorizați printr intermediul unui ecran tactil color de 7”. Viteza de dozare este calculată automat, în raport cu greutatea calibrată și rețeta.

O caracteristică cheie a unităților de dozare sincrone precum MINICOLOR swift V, este descărcarea simultană a tuturor materialelor componente, fluxul de masă generat astfel corespunzând rețetei în orice moment. Prin urmare, sistemele de dozare care funcționează sincron nu necesită de obicei un mixer activ. Dozarea este sincronizată cu timpul de plastifiere al mașinii de turnare prin injecție sau în mod continuu, urmărind viteza șurubului extruderului.

Un cruciform din oțel inoxidabil plasat în gâtul de amestecare împarte fluxul componentei principale în două fluxuri de material. Până la doi aditivi sunt dozați și adăugați la material prin dozatoare cu șurub. Toate componentele curg apoi împreună înainte de a intra în mașina de prelucrare și formează un amestec omogen.

 

COMPACT swift - Tehnologie de uscare 3-în-1 eficientă din punct de vedere energetic

Uscătoarele COMPACT swift cu transport integrat sunt multifuncționale și flexibile. Sunt disponibile în două versiuni, fiecare echipată cu un coș de uscare de 80 sau 150 de litri și cu 2 buncăre cu o capacitate de 4 litri fiecare. Uscătorul COMPACT swift  A oferă, de asemenea, funcții avansate, cum ar fi controlul punctului de rouă și funcția de transport al aerului uscat cu purjare.

Indicarea și controlul punctului de rouă sunt oferite standard în afișajul tactil color integrat de 7 "al Compact swift A. Coșul de uscare este fabricat integral din oțel inoxidabil ce elimină posibilitatea apariției ruginei, indiferent de mediul de producție și de materialul care urmează a fi uscat. Condițiile constante și stabile sunt realizate prin izolarea buncărului complet. Sistemul de transport integrat din sistemul COMPACT swift economisește spațiu și bani, deoarece nu necesită un sistem de transport separat.

 

METROVAC swift & METRO swift HOS - Combinația perfectă pentru stațiile de transport de mici dimensiuni

Cu stația de transport flexibilă METROVAC swift, sistemele de transport de dimensiuni reduse pot fi operate eficient din punct de vedere al costurilor. Datorită suflantei disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, stația de transport poate fi utilizată pentru o mare varietate de aplicații de transport central. Suflanta trifazată operează silențios și nu necesită întreținere. Stația este livrată cu un filtru de suflare sau, opțional, cu un filtru de praf tip ciclon cu coș de colectare. Controlul integrat VAC swift cu afișaj pe ecran tactil controlează până la 8 alimentatoare de material METRO swift HOS și până la 8 supape de aspirație.

Suflantele cu canal lateral clasificate IE3 reprezintă o soluție eficientă din punct de vedere energetic pentru distanțe de transport scurte până la medii. Stațiile de suflare generează astfel un vid fiabil și constant. Stația de transport compactă poate fi amplasată în proximitatea mașinii de procesat, economisind spațiu. Cu ajutorul comenzii rapide VAC, stația de transport poate fi combinată cu până la 8 încărcătoare de material.

Încărcătoarele cu buncăr METRO swift HOS sunt compatibile cu stația de transport rapid METROVAC swift. Materialul granulat din plastic este transportat rapid și curat prin alimentator în unitățile de dozare, uscătoare sau alte buncăre de depozitare și apoi alimentat în mașini. Materialul este livrat exact atunci când este necesar, ceea ce face ca mașinile de procesare să funcționeze constant, evitând astfel pierderi datorate timpilor morți. Risipa de material este eliminată și spațiul de lucru este menținut curat și sigur.

 

LUXOR swift 250 - Poate fi acționat cu un singur coș de uscare sau combinat cu mai multe coșuri de uscare preconfigurate din sistem

Noul uscător cu aer uscat LUXOR swift 250 oferă raportul preț-performanță ideal pentru aplicații standard de uscare a granulelor. LUXOR swift 250 are o capacitate de uscare de 250 m³/h. Uscătorul poate fi acționat fie cu un singur buncăr de uscare, fie combinat cu mai multe buncăre pre-configurate în sistem. Capacitatea coșurilor de uscare este între 100 l și 900 l, pentru o mai mare flexibilitate și asigurarea un flux de producție continuu. Pentru o uscare mai eficientă din punct de vedere energetic pot fi adăugate funcții suplimentare, cum ar fi controlul punctului de rouă sau răcirea aerului de retur.

Datorită controlului automat al volumului de aer al motan®, procesul de uscare poate fi optimizat. Diferitele dimensiuni ale coșurilor de uscare cu funcție de încălzire integrată permit o gamă largă de aplicații. Pentru dimensiunile coșurilor de uscare de 600l și 900l, se poate utiliza un mod de uscare dublu proces, care crește debitul de aer de uscare până la 300m³/h. Funcționarea simultană a ambelor paturi desicante după finalizarea ciclului de regenerare poate optimiza timpii de uscare și debitul materialului.

 


motan-colortronic®  |  în România, prin Plastics Bavaria

Soluțiile inovatoare și modulare de sisteme pentru depozitare, uscare și cristalizare, transport, dozare și amestecare a materiilor prime pentru industria de fabricație și prelucrare a materialelor plastice fac parte din gama de produse motan®. Plastics Bavaria este partener și distribuitor al sistemelor motan® în România.

 

 

Grupul Motan lansează o nouă gamă de produse sub brandul Motan Swift
Grupul Motan lansează o nouă gamă de produse sub brandul Motan Swift
Grupul Motan lansează o nouă gamă de produse sub brandul Motan Swift
Grupul Motan lansează o nouă gamă de produse sub brandul Motan Swift