29 May, 2023

KraussMaffei va lansa pe piața din Europa două noi masini de injecție: precisionMolding și powerMolding

În cadrul expoziției K 2022, ce urmează a se desfășura în perioada 19 - 26 octombrie la Düsseldorf, KraussMaffei va lansa pe piața din Europa precisionMolding și powerMolding, două noi serii de mașini de turnare prin injecție ideale pentru aplicații standard precum piese tehnice, dispozitive electrice și electronice, dar și pentru industria auto, de ambalaj sau medicală.

 

München, 21 iunie 2022 - Lumea materialelor plastice se schimbă. Având în vedere piețele dinamice și în creștere rapidă, sunt importante agilitatea și eficientizarea costurilor, indiferent dacă sunteți un mic start-up, o companie de dimensiuni medii sau o corporație consacrată. KraussMaffei răspunde acestei tendințe și oferă acum clienților săi europeni și nord-americani două serii suplimentare de mașini de turnare prin injecție: precisionMolding și powerMolding. În cadrul expoziției K 2022, care are loc la Düsseldorf în perioada 19 - 26 octombrie (Sala 15, standul C15/C24-D24), KraussMaffei va prezenta soluții sustenabile pentru industria jucăriilor și industria auto.

Noua precisionMolding este modelul de bază, complet electric, al mașinilor de injecție din seria PX, cu un număr redus de opțiuni, în timp ce powerMolding este omologul consacratei serii hidraulice GX a KraussMaffei.

"În cadrul conceptului de mașini de bază, le oferim clienților noștri timpi de reacție remarcabil de rapizi și, prin urmare, termene de livrare scurte pentru a le spori și mai mult eficiența și competitivitatea. Acest lucru deschide piețe și aplicații potențiale complet noi pentru clienții noștri. În același timp, bineînțeles, acest lucru ne deschide aplicații și grupuri de clienți cu totul noi pe care nu am putut să le deservim până acum",

declară Xiaojun Cui, vicepreședinte executiv New Machines Business la KraussMaffei.

 

Ideale pentru aplicații standard de turnare prin injecție

Atât precisionMolding, cât și powerMolding sunt ideale pentru aplicații standard, de exemplu pentru piese tehnice, dispozitive electrice și electronice, precum și pentru industria auto, de ambalare sau medicală. PrecisionMolding a fost introdus în Asia în 2019, iar powerMolding în 2021. Ambele serii s-au impus cu mult succes în acea regiune. Clienții de pe aceste piețe apreciază în mod deosebit nivelul ridicat de precizie și nivelul înalt de performanță, precum și disponibilitatea rapidă și operarea facilă. Și toate acestea sunt disponibile la un raport preț/performanță excepțional. Odată cu lansarea K 2022, precisionMolding și powerMolding își fac intrarea și pe piețele din Europa și America de Nord.

 

Randament rapid al investiției și eficiență energetică optimă

Atât precisionMolding, cât și powerMolding înseamnă eficiență și rentabilitate, la standardele de calitate KraussMaffei. De exemplu, o gamă selectată de opțiuni, printre care o mare varietate de înălțimi de instalare a matrițelor sau integrarea ușoară a soluțiilor de automatizare, vă permit să configurați rapid soluții de sistem personalizate.

În funcție de utilizarea powerMolding, sporirea randamentului poate ajunge până la 15 procente față de mașinile de turnare prin injecție standard comparabile de pe piață. Acest lucru este asigurat de timpii scurți ai ciclurilor de uscare, de uniformitatea ridicată a greutății piesei injectate și de ratele scăzute de rebuturi asociate.

Prețurile în creștere ale energiei fac ca producția eficientă din punct de vedere energetic să devină o prioritate. Datorită designului său complet electric, mașina precisionMolding are în mod implicit o eficiență energetică ridicată. Mașina powerMolding oferă servoacționarea KraussMaffei BluePower, care controlează pompele în funcție de necesarul/consumul optim de energie; mai exact, se consumă doar atâta energie cât este necesară la un moment dat.

Concluzia: În funcție de aplicație, powerMolding oferă o eficiență energetică cu până la 40 % mai ridicată față de mașinile de turnare prin injecție standard comparabile de pe piață.

 

Distracție sustenabilă pentru copii - precisionMolding, demonstrație live la K 2022

Sustenabilitatea și eficiența pentru industria jucăriilor sunt punctul central al aplicației precisionMolding 160-750 cu o forță de strângere de 1600 kN, la K 2022. Aplicația este producția unei rachete de softball din materii prime 100 % sustenabile. Având la bază trestia de zahăr, biopolietilena de la FKUR nu numai că leagă CO2 în timpul producției, dar este deosebit de robustă și durabilă și poate fi reciclată până la 100 % după utilizare. 

Funcția APC plus de la KraussMaffei își asumă o sarcină importantă în procesarea biomaterialului pe precisionMolding la K-Show 2022. Similar metodei utilizate pentru combustibilii fosili, funcția mașinii compensează în mod fiabil fluctuațiile procesului, chiar și pentru biomateriale, asigurând o calitate constant ridicată a componentelor. Soluția de sistem este completată de un robot liniar LRX EasyControl, ideal pentru aplicațiile de preluare și plasare. Operarea LRX EasyControl este simplă și intuitivă și, în combinație cu precisionMolding, oferă o introducere rapidă în domeniul manipulării și turnării prin injecție complet electrice.

 

Prelucrarea materialelor 100% reciclate ca parte a economiei circulare - powerMolding, demonstrație live la K 2022

PowerMolding 1300-11900, cu o forță de închidere de 13.000 kN va produce module de uși pentru industria auto din PP 100% reciclat. Materialul reciclat, la rândul său, provine de la capacele de pen-uri pentru insulină, produse pe o mașină de injecție KraussMaffei PX 200-1400. Materialul este mărunțit și apoi, în cadrul unui proces de upcycling, este pregătit pe un extruder cu două șnecuri ZE 28 BluePower cu diferiți aditivi (agenți de lipire și coloranți lichizi).

Și pentru această aplicație de pe powerMolding, funcția APC plus are un rol important. Aceasta compensează în mod fiabil fluctuațiile de lot întâlnite în mod obișnuit în prelucrarea materialelor reciclate, asigurând astfel o calitate constantă și ridicată a componentelor. Un robot liniar integrat din seria LRX preia manipularea componentelor în mod sigur și fiabil.

 

Fie că ne referim la aplicații pentru piese tehnice din industria jucăriilor sau din industria auto, fie că este vorba de bioplastic, material reciclat sau virgin - spectrul precisionMolding și powerMolding este larg și deschide opțiuni cu totul noi pentru piața aplicațiilor standard de turnare prin injecție.

 

Sursa: press.kraussmaffei.com

 

 

KraussMaffei va lansa pe piața din Europa două noi masini de injecție: precisionMolding și powerMolding