10 Jun, 2023

Soluții și tehnologii KraussMaffei pentru creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de CO2

Energia electrică este tot mai costisitoare, polimerii sunt insuficienți, iar emisiile de dioxid de carbon sunt prea ridicate. Din toate punctele de vedere, conservarea resurselor are sens. Pentru ca prezervarea resurselor să funcționeze pe termen lung, este nevoie de un pachet de măsuri bine coordonate. KraussMaffei are în portofoliu multe opțiuni din care se poate alege.

 

München,23 Martie 2022 - Ne folosim experiența pentru a dezvolta soluții de reciclare și tehnologii digitale economice, de înaltă performanță și inovatoare, pentru a face lumea un pic mai sustenabilă.

 

1 + 1 + 1 = 3. Nimic mai logic, nu-i așa? Totuși, dacă doriți să economisiți energie, ar trebui să vă gândiți mai mult la principiile de bază. Dacă măsura 1 îmbunătățește, de asemenea, eficiența măsurilor 2 și 3, obțineți mai mult decât suma părților luate separat. Abordarea KraussMaffei se bazează pe ISO 50001, având scopul de a ajuta clienții să instituie un program sistematic de gestionare a energiei.

 

Procesatorii de mase plastice se află în prezent sub presiune din mai multe părți. Adesea, costurile crescute nu pot fi transferate în prețul pieselor, reglementările și taxele se înmulțesc, iar angajații specializați sunt tot mai dificil de găsit. Pe de altă parte, niciodată nu au existat atât de multe stimulente pentru cei care doresc să își gestioneze companiile într-un mod sustenabil.   

 

Soluții diverse pentru creșterea eficienței energetice

KraussMaffei dispune de soluții ce servesc acestui scop, în domeniile managementului proceselor, tehnologiei de acționare, managementului temperaturii, precum și al datelor și serviciilor. Toate acestea pot fi utilizate și pentru echipamentele existente, iar unele pot fi folosite chiar pentru utilajele altor producători. De exemplu, puteți dota mașina cu un servomotor BluePower și cu Weekly Timer pentru a consuma energie doar atunci când este necesar și în cantitatea absolut necesară.

Servomotorul BluePower controlează pompele în funcție de necesarul optim de energie. Acest lucru înseamnă că se consumă exact strict cantitatea de energie necesară în acel moment în procesul de turnare prin injecție.

 

 

Exemplul de calcul realizat pe baza unei mașini de turnare prin injecție GX 1300 (forță de închidere de 13 000 kN) evidențiază clar economiile realizate. Dacă se consideră 6.000 de ore de producție, o greutate a injecției de 1 155 de grame și o durată a ciclului de 60,3 secunde, servomotorul BluePower economisește până la 75.000 kWh de energie electrică pe an. La un preț al energiei de 0,12 €/kWh, acest lucru echivalează cu 9.000 EUR.

Amprenta de CO2 este, de asemenea, redusă. Servomotorul BluePower înseamnă cu până la 30 de tone mai puține emisii în atmosferă.

 

Puteți elimina rebuturile folosind cunoscuta funcție APC plus (Adaptive Process Control), care ajustează greutatea componentelor pentru fiecare ciclu în parte. dataXplorer vă oferă informații detaliate pentru a îmbunătăți întregul proces de producție. În cele din urmă, smartAssist și socialProduction vă oferă posibilitatea de a răspunde în timp real la eventuale probleme apărute în timpul procesului.

 

Investiția în managementul energiei este rentabilă Un sistem bine fundamentat de gestionare a energiei este o opțiune eficientă de prevenire a riscurilor, având în vedere că tot mai multe industrii sunt integrate într-un sistem de tip cap-and-trade care poate face ca emisiile excesive de CO₂ să fie costisitoare. Astfel, consumul ridicat de energie și emisiile de gaze cu efect de seră reprezintă un risc strategic pentru companii.

 

„Soluțiile KraussMaffei Plastics 4.0 se împart în trei categorii: mașini inteligente, producție integrată și servicii interactive. În opinia noastră, cerințele cheie ale procesatorilor de plastic pentru punerea în aplicare a industriei 4.0 sunt eficiența producției, flexibilitatea, automatizarea, disponibilitatea și calitatea. Pentru noi, Industria 4.0 este un proiect pe termen lung. Scopul nostru este de a dezvolta soluții inteligente care să ușureze viața clienților noștri. Soluții care permit gestionarea proceselor într-un mod complet inovator.”, declara Dr. Hans Ulrich Golz, președintele diviziei Mașini de injecție KraussMaffei, la Fakuma Trade Show 2015.

Șase ani mai târziu, KraussMaffei a dezvoltat o serie complexă de produse digitale inteligente, software, aplicații și servicii interactive precum APC plus, blueBox, dataXplorer, e-Service (Netstal), forensicExpert, smartAssist și socialProduction.

Surse: ahead.kraussmaffeikraussmaffei


 

Plastics Bavaria, partener și reprezentant Krauss Maffei în România, vă pune la dispoziție întreaga serie de echipamente pentru procesarea materialelor plastice, iar specialiștii noștri sunt întotdeauna pregătiți pentru a oferi soluții adaptate eficient cerințelor dumneavoastră. De asemenea, Plastics Bavaria oferă servicii complete de consultanță pentru configurarea mașinilor de injecție Krauss Maffei, asigurînd punerea în funcțiune a acestora și suport pe toată perioada de funcționare a sistemelor.

Soluții și tehnologii KraussMaffei pentru creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de CO2